Sari la conținut

Kebab vegetarian

Cand vine vorba despre ce mancaruri sa mai gatim copiilor, cele mai multe mame ofteaza deznadajduite, dezarmate de mofturile copiilor si de atractia catre fast-food. Una dintre cele mai complicate sarcini ale mamelor este de a introduce legumele in dieta copiilor si de a le pastra acolo. 
 
In ajutor le vine cel mai in voga bucatar al momentului, Jamie Oliver, care a luat in serios alimentatia sanatoasa a copiilor si propune retete atractive si sanatoase. 
 
Reteta de fata este o variatiune a clasicului kebab turcesc facut cu carne de oaie si este bazat in intregime…pe legume. Copiii vor avea ocazia sa deguste legumele intr-o noua prezentare si intr-un amestec savuros care ii va convinge, definitv, ca legumele sunt bune!
 
Ingrediente
  • 120 g branza halloumi (branza de oaie)
  • 1 ardei galben
  • 1 dovlecel
  • rosii cherry 140 g 
  • o gramajoara de menta proaspata
Optional:
  • o jumatate de ardei iute rosu proaspat
  • 1 lamaie
  • ulei de masline
  • piper negru proaspat macinat
 
Cum se face:
 
  1. Pune 6 frigarui de lemn intr-o tava cu apa rece pentru a-si trage apa - acest lucru le va face sa nu arda la foc.  
  2. Pe un tocator se taie halloumi in cuburi de 2 cm , apoi se pun intr-un bol mare .
  3. Se taie cu atentie ardeiul  in jumatate de sus in jos , apoi scoateti tulpina,  semintele si orice maduva alba (poti folosi o lingurita pentru asta) , apoi taie in bucati de 2 cm si se pun in bol .
  4. Taie dovlecelul in jumatate pe lungime, apoi taie felii de aproximativ ½ cm grosime si apoi bucatele de cca 2 cm care se adauga in vas impreuna cu rosiile .
  5. Pune frunzele de menta pe un tocator si toaca-le fin. Arunca tulpinile.
  6. Scoate semintele cu atentie si se toaca marunt ardeiul iute (daca vrei sa folosesti).
  7. Rade fin coaja de lamaie si pune-o in acelasi vas cu legumele.  Adauga frunzele de menta, ardeiul iute (daca vrei) si 2 linguri de ulei de masline. 
  8. Pune un varf de cutit de piper si amesteca bine sa se acopere toate bucatile.
  9. Se incalzeste gratarul la mare .
  10. Unge o tava de copt cu ulei si pune-o deoparte
  11. Monteaza frigaruile cu legume si cuburi de branza,. 
  12. Pune-le pe tava unsa si gateste sub grill pentru 10 pana la 12 minute sau pana cand branza este aurie si legumele sunt moi.
  13. Serveste cu o salata verde proaspata si paine proaspata (sau lipii) . 
 
Aceasta reteta a fost adaptata dupa o reteta prezentata in Jamie’s Project Garden Kitchen, programul Fundatiei Alimentare Pentru Scolile Primare Jamie Oliver . Pentru mai multe informatii referitoare la activitatea acestuia in scoli viziteaza www.jamieoliverfoodfoundation.org .
 
 
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!