Sari la conținut

Laura Cosoi, lista cu lucrurile pe care le face pentru a întări imunitatea fiicei sale

Cu siguranță, dacă mămicile s-ar întâlni cu Peștișorul Auriu și ar fi întrebate care sunt cele mai mari dorințe ale lor, ar spune fără să stea pe gânduri: să îmi fie copilul sănătos! Dar cum Peștișorul apare numai în povești și în cele mai frumose vise, zic doar atât: să facem noi tot ceea ce putem pentru micuții noștri! Iar dacă este să legăm sănătatea micuților noștri de anotimul rece, atunci ne vin în minte instantaneu cuvinte precum răceală, gripă, febră, mucișori și nu numai. Deci, cum facem să le întărim copiilor noștri sistemul imunitar?

Iată cum procedează Laura Cosoi cu micuța Rita. Actrița a dezvăluit pe blogul personal o listă cu lucrurile pe care le face ca să o ajute pe fetița ei să-și întărească sistemul imunitar:

1. Nu o înfofolesc pe Rita! Consider că termoreglarea este un mecanism care funcționează cu precizia unui computer performant în cazul unui copil sănătos, așa ca nu o voi înfofoli nici de-acum încolo pe Rita, de teamă să nu răcească. O îmbrac exact cum mă îmbrac și eu. Pentru că acum sunt diferențe mari de temperatură între dimineață și prânz, prefer să-i pun mai multe rânduri de haine pe ea, că să pot să i le scot dacă se face cald. Sunt convinsă că dacă aș înfofoli-o, n-aș face decât să-i sensibilizez organismul.
 
 2. Am grijă să întroduc multe fructe și legume în alimentație. Oricum îi dădeam suficiente crudități, dar acum favorizez anumite alimente. Spre exemplu, am grijă să nu-i lipsească în nicio zi mărul, din care să muște ea. Rita are acum destui dinți, așa că poate să mănânce fructe fără să i le mai mărunțesc. În afară de mere, am grijă că în perioada această să nu-i lipsească din dietă:
 

  •  Morcovi
  •  Portocale
  •  Lămâi
  •  Kiwi
  •  Ceapă
  •  Usturoi
  •  Cartofi dulci
  •  Pește
  •  Supă de pui

 
 3. Cât despre modurile de imunizare naturală, pentru că Rita are peste 1 an, pot să-i prepar diferite rețete de smoothie-uri și gustări pe bază de miere și condimente:
 

     Cătina cu miere are o cantitate impresionantă de vitamină C
     Măr râs cu scorțișoară și miere – scorțișoara este un condiment eficient în prevenirea răcelii
     Salată de sfeclă cu turmeric, bun în combaterea virozelor
     Smothie din măr, morcov, sfeclă și ghimbir
     Ceaiuri din măceșe, tei, cimbrișor, busuioc, chimen, lavandă
     Limonadă cu mentă și ghimbir
     Miere cu nucă – este delicioasă și bună pentru creșterea imunității (se pot adaugă și una, două picături de propolis, după consultarea medicului pediatru)
     Miere cu lămâie și ghimbir
     fenicul și semințe de anason

► Citește și De ce este interzis să îi dăm bebeluşului miere de albine

Voi cum procedați în cazul copiilor voștri?
 

Sursa text și foto

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!