Primavare ne simtim mai mereu un pic obositi si avem nevoie de un aport crescut de minerale si vitamine ca sa ne scuturam bine, bine de iarna. Ca sa ajuti organismul familiei tale te sfatuim sa stai cu ochii pe tarabe dupa urmatoarele alimente:
1. Ridichi
Primavara parca nu pisca asa de tare la limba, sunt crocante si potrivite pentru toata lumea. Sunt pline de vitamina C, potasiu si fibre. Le puteti pune in salate, in feliute subtiri. Poti avea marea surpriza sa fie apreciate si de copiii mofturosi.
Daca nu se lasa induplecati apelati la sculpturi. O idee excelenta aici.
2. Spanac si urzici.
Stiu, se fac foarte greu, dar parca niciodata nu a fost o mancare mai verde si mai imbietoare. Ele sunt vedetele lunii martie si n-am sa uit in veci cum statea mama cu ochii pe mine ca sa beau fiertura de urzici. Nu exista mod mai bun de a creste rezistenta organismului.
O reteta careia niciun copil nu ii poate rezista: budinca de spanac cu smantana
3. Praz
Are un gust mai putin pronuntat decat ceapa si in acelasi timp foarte bun. Toata lumea lauda mancarea de praz cu masline si are si de ce. Este bogat in vitamina C si magneziu. Si un foarte bun laxativ. Daca nu stii ce sa faci cu el uita-te dupa retete oltenesti, in acea regiune este extrem de iubit.
Iti recomandam ciorba de praz.
4. Varza
Poate ca nu ti se pare prea nobila, insa are atatea beneficii incat nu se poate sa nu fie inclusa intr-un top al celor mai bune alimente pentru recapatarea energiei. Nici nu trebuie sa o gatesti. O salata de varza sta foarte bine langa o friptura. Poate ca cei mici nu se dau in vant dupa ea, dar este bine sa le sadesti gurtul inca de mici.
Poti incerca o reteta de varza de bruxelles cu pesmeti.
5. Anghinare
Italienii si spaniolii sunt experti in a gati folosind anghinarea si poti invata si tu de la ei. Anghinarea este bobocul unei plante si este foarte bogata in fibre. Pentru copii poate fi mai greu de mestecat, dar tu o poti combina cu succes cu iaurt.