Limba străină, spun specialiștii, e bine să fie învățată cât mai devreme. Chiar de la naștere! Asta ca să răspund, pe scurt, întrebării din titlul acestei postări.
Acum, să vă spun despre experiența noastră cu limba engleză, căci cu asta a început Alexia. Pe la doi ani și ceva, când i-am pus primele filmulețe în engleză, de pe Youtube. Am început cu chestii simple: culori, legume, fructe, cifre. Cred că știți cu toții acele clipuri cu trenulețele ce cărau diverse fructe sau forme geometrice, iar o voce tot repeta, raaaar, cum se numesc. Inițial, i le-am pus Alexiei pentru a vedea dacă o atrag, dacă are vreo reacție. I-au plăcut și chiar a început să repete după tanti. Apoi, am început să numărăm. Deja avea peste trei ani. Iar la grădinița catolică, Alexia a făcut engleză intensiv. Venea acasă și mă trezeam că îmi spune ”May I go to the toilelt”, ”Thank you”, ”I love you”.
►Citeşte şi Mai devreme sau mai tarziu pentru invatarea unei limbi straine?
Acum, la 7 ani ai ei, ”englezismele” sunt la putere. Și nu că noi îi impunem, sau că am vorbi zilnic cu ea în engleză, ci pentru că ea vrea să le folosească. O mai întreb eu dacă știe cutare sau cutare cuvânt în engleză. Uneori, îi mai spun denumirea în engleză a unor obiecte, alteori, ne întreabă ea. Nimic forțat, totul vine de la sine. Totul ca o joacă. Nu vorbește engleza cursiv, dar, am rămas plăcut surprinsă că știe destule cuvinte, ba chiar ne întreabă dacă la televizor cei din film, care vorbesc în engleză, au zis una sau alta (de regulă, le nimerește bine).
(...)
Citeşte mai mult pe blogulmamei.ro