Sari la conținut

Macaroane cu branza la cuptor

Cand eram copil iubeam aceste macaroane, erau preferatele mele, cu sau fara zahar, dupa cum se nimerea. In ultimii ani nu am mai mancat asa ceva, insa cred ca este vremea sa le introduc in meniu. Mai ales acum, cand este rece afara, si avem nevoie de cat mai multa energie.

 

Ingrediente de care ai nevoie pentru macaroane cu branza

Macaroane (paste)

Branza (secretul este sa amesteci mai multe feluri de branza: telemea, urda, branza de burduf, cascaval)

Ou

Lapte (cat sa acopere macaroanele)

Smantana

Nu voi spune cantitatile pentru ca secretul este sa le faci dupa propriul tau gust. Partea minunata este ca nu prea ai cum sa dai gres cu acest fel de mancare. Si nu iti ramane decat sa iti perfectionezi, pe parcurs, propria reteta. 

 

Cum se fac macaroanele la cuptor

Incepi prin a da drumul la cuptor, sa se incinga. Intr-o oala cu apa clocotita cu sare pui macaroanele ca sa fiarba un pic, nu tot timpul indicat insa pe pachet, cu cu cateva minute mai putin, pentru ca macaroanele vor fi puse si in cuptor. Combini ou, branza maruntita, vreo 2 linguri de smantana cu pastele fierte. Intr-un vas de teflon sau intr-o tava tapetata cu unt adaugi intreaga compozitie si completezi cu lapte. Pui cuptor aproape trei sferturi de ora, pana cand devin cat de crocante si rumenite iti doresti.

Poti pune pe deasupra cascaval ras, un ou batut, pentru o crusta mai frumoasa. Poti adauga in compozitie si zahar, zahar vanilat sau coaja de la o lamaie daca iti place sa fie mai dulce. 

Se pot servi atat reci, cat si calde. Poti sa adaugi si mai mult zahar deasupra, doar ca nu este prea sanatos. 

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
Trimite un comentariu
Sunt tătic necenzurat
Abonează-te la newsletter

adevarul.ro

click.ro

Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!