Sari la conținut

Mâncare bio pentru corp, dar junk food pentru minte și suflet

Felul în care privim lumea și ne poziționăm în raport cu ea, modul în care interpretăm relațiile cu ceilalți – inclusiv relațiile cu copiii noștri, abilitatea de a ne identifica și rescrie convingerile limitative și schemele mentale cu care am crescut, toate depind de dezvoltarea noastră psihologică și de nivelul de conștiință la care am ajuns. Până într-un anumit punct în acestă călătorie de evoluție nici măcar nu ne dăm seama câte din scuzele noastre își au rădăcina în felul în care am fost crescuți și în standardele culturii din care provenim.

Aderăm cu ușurință la curente în vogă care ni se par interesante, dar respingem și atacăm – deseori fără niște argumente concrete – curente care, pentru a funcționa, ne invită să ne întoarcem mai întâi către noi înșine. Intră aici subiecte precum metode de parenting și educația cu blândețe, cu tot cu cercetările și noile descoperiri pe care se bazează.

Le dăm copiilor hrană bio, citim etichetele produselor, le analizăm cu atenție și refuzăm orice nu e suficient de bun pentru copiii noștri. Dacă doar sănătatea corpului ar conta în viața asta am crește o generație brici. Dar viața nu e doar despre corp și starea lui de bine. Copiii nu sunt doar despre asta nici ei. Ei au și minte și suflet. Cât de bio este hrana pe care le-o dăm pentru acestea din urmă?

(...)

Citeşte mai mult pe cristinaotel.ro

Sura foto: Free pik

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!