”E vacanță, mami, să ne relaxăm!” sau ”Nu ai zis tu că din când în când putem face o excepție??” ori ”Ce rău poate să ne facă o bombonică din când în când?”. Și uite așa, se frânge inima mamei și se înmoaie deciziile ei drepte, care au hotărât că timpul trebuie să curgă la fel, indiferent că e vacanță sau zi de școală, fie că e vorba de somn sau mâncare. Cu toate acestea, copiii văd vacanța ca pe o perioadă de indulgență și poate fi foarte greu să trecem peste unele dorințe ale lor, mai ales dacă și călătorim în această perioadă. Nu sunt împotriva răsfățului ocazional, dar mă tem ca vacanța să nu se transforme într-un răsfăț continuu, care ulterior să ne saboteze pe toți o perioadă bună de timp, până ne reintrăm în ritm. Să nu uităm că mâncarea ajută organismul să funcționeze corect și ne oferă energie, iar lucrurile acestea sunt valabile și în vacanță. Chiar dacă nu mai muncim sau nu mai învățăm, tot avem nevoie de energie, nu-i așa?
În vacanță, din imposibilitatea de a găti și de a stoca alimente, comoditatea câștigă adesea. Mâncarea sănătoasă în timp ce suntem în vacanță nu este tocmai obiectivul principal, nu? În plus, există și restaurante tentante care ne îndeamnă să le încercăm. După ani de încercări și erori, am găsit câteva idei care funcționează și după care ne ghidăm în fiecare vacanță, indiferent cât de scurtă ar fi.
Planificarea e, ca de obicei, cheia – locul unde mergem
Primul pas al planificării are legătură chiar cu locul în care mergem. Cât este de prietenos cu cei mici și ce fel de mâncare oferă hotelul/pensiunea? Dacă acestea nu oferă decât mic dejun, e nevoie să aflăm despre restaurantele zonei, despre piețe și supermarketuri (valabil și când călătorim fără ei). Când călătorim cu copii, căutăm întotdeauna un loc care să aibă suficient spațiu pentru ca toți să ne simțim confortabil, dar și o bucătărie. Acest lucru economisește nu numai bani, ci ne permite să alegem exact ceea ce mâncăm și să preparăm pe loc anumite feluri de mâncare.
(...)
Citește mai mult pe florinabadea.ro
Sursa foto: Pixabay