Uneori, matematica poate fi distractivă. Chiar foarte distractivă, mai ales pentru copiii din clasele primare cărora nu prea le stă minte la adunări, scăderi ori înmulțiri. Căci cifrele și toate operațiile matematice care le includ nu sunt pe placul oricui. Cum putem să-i învățăm pe cei mici? Cu ajutorul pieselor de tip lego.
Mai toți copiii sunt atrași de piesele de tip lego, indiferent de vârstă. Și, cum au apărut tot felul de machete, un joc lego poate fi cadoul perfect de Moș Crăciun, Ziua Copilului sau pentru aniversarea zilei de naștere. În același timp, poate fi și un bun manual de... matematică.
Cum? O profesoară de matematică din New York se folosește de piesele de tip lego pentru a le explica elevilor săi din clasele I – IV adunările, inmulțirile și chiar și fracțiile. Asta după ce ani la rând a încercat să facă matematica distractivă calculând alături de cei mici cu ajutorul stafidelor, a boabelor de orez sau a monedelor. Alycia Zimmerman a postat pe site-ul scholastic.com mai multe tipuri de exerciţii cu piesele Lego.
„Fracţiile le dau mereu bătăi de cap elevilor mei. Singura posibilitate să combatem această teamă de fracţii este să le dăm cât mai multe posibilităţi să experimenteze fracţiile prin obiecte pe care le pot atinge”, a explicat profesoara Zimmerman.
Cât de ingenioasă ți se pare ideea?