Sari la conținut

Materii din diferite țări pe care toți copiii și le-ar dori să le studieze

Când suntem mici, nu ne dăm seama că cel mai de preț lucru este cunoașterea. De asemenea, temele pentru acasă ne fac mai puțin dornici de studiu. În sfârșit, se pare că profesorii sunt pe cale de a-și da seama de acest lucru.

Iată ce subiecte interesante abortează în școli copiii din diferite țări:

  • Fericirea (Germania)

Cum să devii fericit? Multora dintre noi ne-ar plăcea să știm secretul. Și în Germania, copiii învață să trăiască în armonie cu ei înșiși și cu lumea la școală. Lecțiile de fericire sunt incluse în peste 100 de școli. Și într-una dintre ele, în Heidelberg, directorul școlii predă această clasă. Nu există teste sau examene, dar în cursul anului, fiecare elev încearcă să-și facă proiectul de bunătate. De exemplu, ei filmează un videoclip care poate face pe altcineva un pic mai fericit. De asemenea, pot deveni voluntari sau pot organiza un eveniment caritabil.

► Citește și: Țara în care temele pentru acasă sunt înlocuite cu acte de bunătate

Aceste lecții sunt predate și în alte școli din întreaga lume: cum ar fi Bhutan, Creta și Australia. În Geelong, Australia, acest program se numește „educație pozitivă” și se bazează pe studiile lui Martin Seligman, care încă cercetează modalitățile de a fi fericit.

  • Explorarea (SUA)


Aceasta este o clasă practică. Elevii merg în diferite părți ale orașului lor. De exemplu, la o fermă locală, piață, restaurant sau o stație de tratare a deșeurilor. Lecția este o dată pe săptămână și durează 5 ore. După fiecare călătorie, profesorul discută partea teoretică a lecției. Dacă lecția este despre mâncare, copiii află de unde provin alimentele și care este prețul lor real, cum sunt cultivate legumele și așa mai departe.

  • Comunicarea (Spania)

Clasa de comunicare este obligatorie în Spania. Toți elevii spanioli cu vârsta cuprinsă între 3 și 11 ani participă la această clasă. Lecțiile sunt foarte confortabile: elevii se uită la filme și vorbesc despre diferite situații. Sunt discutate subiecte precum comunicarea cu alte persoane și rezolvarea diferitelor probleme. Copiii învață să-și controleze emoțiile și să asculte alți oameni. În fiecare săptămână discută probleme sociale foarte grave.

► Citește și: Cum arată cea mai căutată grădiniță din lume. Fără pereți și cu loc de alergat pe acoperiș

O lecție similară este inclusă în programul școlar din Israel. De obicei se întâmplă astfel: mai mulți elevi împărtășesc ceea ce îi îngrijorează. Și apoi, întreaga clasă discută posibilele soluții ale problemelor lor.

  • Ora de dezbatere (Olanda și Israel)


În Olanda, aceste lecții sunt predate în clase de limbi străine. Copiii se împart în 2 echipe care trebuie să lupte pentru punctul lor de vedere. Ei nu au voie să aleagă punctul de vedere favorit - totul este la noroc. Profesorul estimează cât de corect au fost prezentate informațiile. Și cel mai important, profesorul urmărește orice semne de agresiune care trebuie să apară într-un argument mai aprins. Drept urmare, copiii dezvoltă o toleranță față de alte persoane și înțeleg că toate problemele au cel puțin 2 părți. Aceste clase sunt de asemenea predate în Israel. Acolo, copiii discută despre tehnica vorbirii, conținutul, limbajul trupului, mimica și senzațiile interne trăite în timpul unui argument.

  • Inteligența artificială (China)


Clasa de inteligență artificială este predată în școlile elementare și secundare din China. Este încă un lucru nou - nu a apărut în programul școlar până în 2019. Ei învață despre recunoașterea facială, conducerea autonomă și securitatea socială. În afară de clasele plictisitoare de teorie, copiii fabrică roboți pentru a exersa ceea ce au învățat.

  • Yoga (Marea Britanie, USA, Australia)

Mergi la ore de yoga după muncă pentru a-ți reduce stresul? Elevii din unele țări au noroc și șansa de a medita chiar la școală. Cursurile de yoga sunt prezente în școlile gimnaziale și liceele britanice, australiene și americane.

► Citește și: Empatie? În Danemarca se învață la școală

Lecțiile se țin de 2 ori pe săptămână și durează 40 de minute. Pentru a avea dreptul să o învețe, profesorii trebuie să treacă printr-o pregătire de 6 săptămâni. Aceștia acordă multă atenție modului de funcționare a sistemului nervos al copiilor și îi ajută pe prichindeii cărora le este greu să mediteze.

Copiii mai mici meditează doar câteva minute pentru a se calma și a exersa răbdarea. Iar adolescenții învață să facă față conflictelor care sunt inevitabile în orice grup. Învață să își verbalizeze emoțiile și să-și rezolve cu calm toate problemele.

  • Surf (Australia, Noua Zeelandă, Hawaii)

Australia este înconjurată de oceane și oamenii navighează aici tot timpul anului. Pentru început, antrenorul de surf îți arată cum să manevrezi placa și cum să-ți menții echilibrul.

Acest tip de sport este perfect pentru corp - trebuie doar să te uiți la corpurile perfecte ale surferilor profesioniști. Și, de asemenea, acest subiect îi învață pe copii să trăiască în armonie cu natura. Nu toți copiii au norocul să facă surf, ci doar cei care locuiesc aproape de ocean. Copiii ale căror școli sunt departe de apă au cursuri obligatorii de înot.
De asemenea, surfingul este inclus în programele școlare din Noua Zeelandă și Hawaii.

  • Admirarea naturii (Japonia)

Japonezii cred că studierea naturii nu este suficientă, ci că ar trebui să o admirăm - aceasta este atitudinea corectă. În țară, înainte de budism, a existat șintoismul, iar unul dintre principiile sale este admirarea naturii. În acest moment, multe școli japoneze oferă subiectul admirării naturii și este obligatoriu.

Acestea nu sunt ore plictisitoare într-o clasă unde este prea cald, ci sunt excursii interesante. Locuri frumoase, plante, păsări și animale, copiii sunt capabili să nu le vadă doar în imagini, ci și în viața reală. Profesorii îi învață pe copii să iubească lumea din jurul lor, arătându-le armonia în natură.

Dar copiii nu pot doar să meargă și să nu-l asculte pe profesor. La sfârșitul cursului, copiii trebuie să poată explica de ce le-a plăcut cel mai mult o anumită experiență. Copiii obțin scoruri pentru cunoștințele și abilitățile lor, iar la sfârșitul anului, susțin un examen special.

Sursa

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!