Un mic dejun irezistibil, perfect pentru scolarii somnorosi care se trezesc greu si pe care aroma acestor friganele cu banane si unt de alune o sa-i faca se sa dea jos din pat.
Pentru patru portii - patru portii pentru ca nici tata nu o sa rezite, ai nevoie de o jumate de ceasca de lapte, doua oua mari, batute usor, un pic de zahar vanilat sau esenta naturala de vanilie mai bine, o lingurita de zahar, un praf de sare, opt felii de paine integrala, doua linguri de unt de alune amestecate cu o lingura de cacao raw (sau o alta cacao neagra si cu multe grasimi - este cea mai sanatoasa), doua banane taiate in felii, o lingura de unt, o lingurita de zahar pudra sau putina miere.
Amesteca intr-un vas ouale, laptele, zaharul si sarea. Pune vanile. Unge fiecare felie de paine cu pasta din unt de alune amestecata cu cacao, intr-un strat uniform. Pune feliile de banane pe o singura felie si aseaza deasupra o alta felie unsa, astfel incat sa se lipeasca. Trece tartinele prin amestecul de ou si lapte, si pe o parte si pe alta (dupa ce au fost montate) si prajeste-le trei minute in unt incins. Intoarce-le si mai tine-le pe foc inca doua minute. Gata! Scoate feliile pe farfurie si presara punn zahar sau un strop de miere. Ai un mic dejun senzational, gustos si foarte sanatos.