Uneori, deși copiii par să mănânce corect, sunt totuși subponderali. Greutatea lor redusă le poate da bătăi de cap părinților și atunci apare întrebarea: Copilul meu chiar nu mănâncă deloc?
► Citeşte şi: 10 alimente pentru a încuraja creșterea sănătoasă în greutate a bebelușului
Poate că alimentația copilului tău este bună, însă asigură-te că ai inclus migdalele în dieta lui.
Migdalele sunt o sursă bogată de substanțe nutritive și sunt benefice pentru creșterea și dezvoltarea sănătoasă a copilului tău.
Migdalele în alimentația copilului. Laptele de migdale
Este un lapte vegetal extras din migdale, care are o textură cremoasă și o aromă de nuci. La fel ca nucile, laptele de migdale nu conține colesterol împreună cu lactoză. Astfel, persoanele alergice la produsele lactate pot consuma cu ușurință acest tip de lapte. Laptele de migdale se găsește în diferite forme, precum: dulce/neîndulcit, cu aromă de vanilie, ciocolată sau simplu.
► Citeşte şi: Laptele de migdale, beneficii uimitoare în special în perioada alăptării
Conținutul nutrițional al laptelui de migdale este mai mic decât cel al laptelui de vacă, dar are un procent mai ridicat de vitamine. O ceașcă de lapte de migdale are doar 1 gram de proteine și 2 mg de calciu, în timp ce o ceașcă de lapte de vacă are 8 grame de proteine și 300 mg de calciu.
Migdalele în alimentația copilului. Valori nutriționale
Cercetătorii de la Universitatea din Florida – Institute of Food and Agricultural Sciences au constatat că aportul moderat de migdale îmbăgățește dieta copilului.
Alyssa Burns, cercetător care a făcut parte din studiu, spune: „Migdalele sunt o sursă de proteine vegetale – acizi grași esențiali, vitamina E și magneziu.”
Migdalele sunt un aliment sănătos datorită conținutului ridicat de vitamine, proteine, minerale și colesterolul care este aproape 0, ce previne bolile cardiace și coronariene, precum și accidentele vasculare cerebrale.
► Citeşte şi: 10 alimente care stimulează dezvoltarea creierului bebeluşului
Migdalele sunt o sursă incredibilă de vitamina E, care ajută la menținerea pielii sănătose. De asemenea, au un nivel ridicat de vitamina B, care ajută la tratarea eczemelor. Au o cantitate imensă de minerale, cum ar fi mangan, potasiu, calciu, fier, magneziu, zinc și seleniu.
Valoarea nutritivă a 100 de g de migdale:
- Energie 575 Kcal
- Carbohidrați 21,67 g
- Proteine 21,22 g
- Grăsime totală 49,42 d
- Colesterol 0 mg
- Fibre dietetice 12,20 g
Migdalele în alimentația copilului. Tipuri de migdale
Există două tipuri de migdale: migdale dulci și migdale amare.
Migdalele dulci sunt renumite pentru beneficiile lor pentru sănătate și sunt consumate pe scară largă, în întreaga lume.
Migdalele amare sunt cunoscute și sub denumirea de migdale sălbatice. Ele trebuie totuși evitate, din cauza prezenței amigdalinei.
Migdalele în alimentația copilului. Beneficiile migdalelor
Oase mai puternice
Unul dintre elementele cheie pentru întărirea oaselor copilului tău este fosforul. Deoarece migdalele conțin un procent ridicat de fosfor, acest aliment îl va ajuta pe puiul tău să aibă oase și dinți mai puternici. De asemenea, îl protejează de riscul aparițiilor cariilor și a osteoporozei, în viitor.
Întărirea sistemului imunitar
Factorul de imunitate la copii este imperativ pentru a-i proteja de boli. Metalele alcaline din migdale contribuie la creșterea imunității. Ele au, de asemenea, un conținut ridicat de vitamina E. Diverse cercetări efectuate au arătat că persoanele care au un conținut ridicat de vitamina E în dietele lor, au cu 30-40% mai puține șanse să sufere de boli coronariene.
Prevenirea cancerului
Aportul de migdale mărește trecerea alimentelor prin colon și de aceea șansele de dezvoltare a cancerului de colon scad.
Creșterea nivelului de energie
Migdalele sunt surse bogate în mangan, cupru și riboflavină, menținând în mod corespunzător rata metabolismului, producând astfel energie.
► Citeşte şi: De ce sunt nucile şi migdalele recomandate în timpul sarcinii?
Tratarea constipației
Conținutul ridicat de fibre din migdale ajută la prevenirea constipației la copii. Această problemă este destul de frecventă în rândul copiilor, iar migdalele îi pot ajuta foarte mult.
Menținerea greutății optime
Una dintre problemele grave cu care se confruntă astăzi copiii sunt problemele legate de greutate. Asigură-te că puiul tău are în dieta lui lapte de migdale neîndulcit. Grăsimile nesaturate prezente în lapte mențin apetitul adecvat al copiilor și nu vor ajunge să mănânce în exces.
Menținerea tensiunii arteriale
Conținutul de sodiu și potasiu din migdale este destul de ridicat, ceea ce înseamnă că ajută la menținerea tensiunii arteriale și la prevenirea fluctuaților arteriale.
Migdalele în alimentația copilului. Efecte secundare
Alergie
Unele persoane pot fi alergice la migdale și pot avea erupții pe corp, precum și probleme de respirație, după consumul acestui aliment.
Otrăvire
Consumul de migdale amare poate fi mortal pentru o persoană.
Pietre la rinichi
Studiile concluzionează că aproximativ 75% dintre persoanele care au pietre la rinichi au oxalat de calciu în urină. Migdalele au un conținut mare de oxalați și, prin urmare, persoanele care au pietre la rinichi nu ar trebui să consume migdale în cantități mari.