Copiii meu s-au săturat de mâncare gătită. Dacă ar putea ar mânca toată ziua numai pizza, paste şi sandvişuri.
Dar nu pot pentru că eu din când în când mai încerc să le schimb aceste preferinţe stricte şi să le propun altceva. Nu le propun o supă fiindcă se vor uita la ea mofturoşi. Nu le propun o friptură pentru că nici nu se vor atinge de ea. Şi atunci le propun mini frittate, adică ouă bătute făcute la cuptor în tavă de brioşe. Avantajul lor este că sunt pufoase, moi şi arată ca nişte prăjituri.
Avantajul meu este că pot să ascund în ele fel de fel de ingrediente. Acum am să vă spun reţeta cu somon şi sparanghel.
Ingrediente de care ai nevoie:
Ouă
Brânză
Somon afumat
Sparanghel tăiat mărunt
Ceapă verde
Parmezan
Cum se prepară
Se dă drumul la cuptor să se încingă.
Tava de brioşe trebuie unsă cu ulei de măsline.
Se bat ouăle împreună cu brânză.
Se pune apă cu sare la fiert. Se pregăteşte un vas cu gheaţă. Sparanghelul se pune la fiert un minut apoi se pune repede în gheaţă şi se scoate.
Se combină toate ingredientele şi apoi cu o lingura se umplu formele de brioşe. Cam până la jumătate, pentru că oul are tendinţa să se umfle. Se pune deasupra un pic de parmezan.
Se lasă la cuptor în jur de 20 de minute.
Aveţi în video de mai jos o altă versiune, numai cu legume: