Mucusul! Daca am putea elimina acest cuvant pe parcursul copilariei…Toata lumea s-ar simti mult mai bine! Dar face parte din vietile noastre si trebuie sa-l cunoastem, sa-i aflam inamicii datorita carora nu se simte binevenit in nasucul copilului dumneavoastra.
Ce e de facut?
Mai intai, trebuie sa intelegeti ca mucusul se produce adesea plecand de la un surplus de aciditate in corp. Daca ati avut deja o durere puternica datorata unor clementine sau portocale, puteti intelege. Cand mucusul se manifesta sub forma de scurgere nazala, oculara sau congestie respiratorie, este asociat cu o digestie proasta. Copiii ce au fost o data supraincarcati printr-un abuz de branza sau de zahar, au mereu un nas care curge. Adultii care au tot timpul mucus in gat trebuie sa-si supravegheze alimentatia, sa nu consume alimente acide, formatoare de mucus. Cum recunoastem aceste alimente faimoase care intretin mucusul sau il genereaza?
Iata o lista cu principalele alimente formatoare de mucus:
- produsele din lapte de vaca (lapte, branza, inghetata)
- dulciurile (sucurile zaharate, deserturile rafinate, cerealele dulci, bomboanele)
- sucul de portocale si de alte citrice (cu exceptia lamaiei)
- bananele
- prajelile
- untul de arahide si arahidele
- graul si ovazul
- cafeaua si lichiorul
- cea mai mare parte a alimentelor acide.
Aceasta lista poate parea imposibil de eliminat din regimul alimentar al copilului dumneavoastra, dar trebuie sa inlocuiti un aliment mucogen cu un altul mai alcalin. Veti vedea ca veti reusi sa dejucati micile raceli inca de la aparitia lor. In plus, daca un copil este in contact cu virusul de guturai si nu face aproape deloc mucus, riscul ca acesta sa se transforme in otita, sinuzita sau bronsita este redus la minim!
Din pacate, copiii sunt adesea bolnavi din cauza mucusului. Trebuie reduse sau chiar eliminate alimentele mucogene, trebuie sa bea mai multa apa ca de obicei si crescuta consumarea legumelor.
Corpul uman este foarte bine construit. Daca el fabrica mucus in interiorul peretilor sai, este pentru a se proteja si a preveni iritarea sau inflamarea. Nu trebuie sa va alarmati la vederea unei scurgeri clare si lichide. Cand copilul scuipa si se sterge la nas, este pentru ca elimina toxinele care i-ar putea ocaziona alte probleme mai tarziu, deci este pozitiv. Trebuie sa incurajati copiii mici sa sufle nasul in servetel. Veti vedea ca va face bine la guturai sau la otita. Daca nu este in masura sa faca acest lucru bine, puteti folosi o pompita care aspira secretiile din nasul copilului.
Daca secretiile devin verzui si groase, este posibil sa fie semnul unei infectii si tratamentul este diferit. Va sugeram mai degraba sa folositi pentru copilul mai mare de 6 luni produse ce contin ulei esential de eucalipt, un compus homeopat sau extrase de plante ce se folosesc ca anti-infectioase.
- Tags:
- Mucusul
- alimentatie
- infectie
Articole relationate
Beneficiile nutriționale ale dovleacului pentru copii. Cum să-l integrezi în alimentația lor
Dovleacul este un aliment plin de nutrienți, ideal pentru alimentația copiilor. Această legumă portocalie este o sursă excelentă de vitamine esențiale, fibre și...
Sfaturi pentru îngrijirea nou-născutului în sezonul rece: cum să evităm contactul cu germenii
Pe măsură ce temperaturile scad, părinții trebuie să acorde o atenție specială protecției nou-născuților împotriva germenilor și a virozelor sezoniere....
Răcelile la grădiniță: 7 sfaturi pentru părinți ca să reducă îmbolnăvirile
Odată ce copiii încep grădinița, răcelile devin adesea o parte inevitabilă a rutinei. Apropierea constantă de alți copii îi face pe cei mici mai susceptibili la...
Comentarii facebook
Comentarii
Trimite un comentariu