Urlu! Acesta este un articol dur, în care îmi asum, cu toate consecințele, tot ce voi spune! Nu pot tolera inconștiența, mercantilismul unor companii și a unor persoane publice, care, pentru câțiva lei, sunt dispuse să vândă și să facă reclamă la niște mizerii.
Gata, mi-am zis oful subiectiv, acum relatez cu argumente.
Speța este următoarea: cum transport copilul în mașină? Marii producători de scaune auto, dar și marile asociații de protecție a infanților spun simplu, răspicat, ferm: CU SPATELE LA SENSUL DE MERS! Doar așa!
Din primele clipe de viață, până la cel puțin 2 ani (Țările nordice, campioane la siguranța auto, recomandă chiar vârsta de 4 ani.), copilul trebuie transportat în mașină, în dispozitive speciale (scoici, scaune), doar cu spatele la sensul de mers. Potrivit legislației, inclusiv cea românească, un infant trebuie să stea într-un dispozitiv special, până la aproximativ 12 ani, în funcție de vârstă, cu fața sau cu spatele la sensul de mers.
Sunt scaune pentru toate categoriile de vârstă: 0-2 ani, 0-4 ani, 3-12 ani etc. Am scris despre asta, în detaliu, AICI. Dacă sunteți în căutarea unui astfel de scaun, merită să citiți articolul.
Azi, însă, vreau să vă povestesc despre niște oribilități de produse, niște struțo-cămile, niște porcării ordinare, care, în loc să protejeze copilul, îi pun viața în pericol.
LANDOURILE CARE SE FIXEAZĂ ÎN MAȘINĂ sunt cele mai proaste achiziții pe care le puteți face!!! Aceste produse au apărut din dorința unor companii de masă de a lua ochii clienților. „Nu-ți mai cumpăra scoică! Landoul îl poți folosi și în mașină!”.
Și, din dorința de a face economie, tot mai mulți părinți sunt atrași de aceste produse. Îi pot înțelege parțial, folosești landoul și scoica cel mult un an, dai o grămadă de bani pe ele și, după un an, nu mai ai ce face cu ele! Totuși, nu e așa deloc. Aceste landouri îți pun copilul în pericol.
Toate landourile, dar toate, despre care vânzătorul vă spun că pot fi fixate în mașină, se pun transversal. Da, se fixează de-a lungul banchetei. Și nu cu spatele la sensul de mers. Vă dau mai jos un clip cu efectele unui accident frontal atunci când compari scaunul pus cu fața vs scaunul pus cu spatele la sensul de mers. Cu fața, e rău de tot, când copilul are sub 2 ani. Știți cum poate fi cu bebelușul pus lateral? Absolut dramatic. Terifiant! Sper să nu aflați vreodată pe pielea voastră.
(...)
Citeşte mai mult pe taticool.eu