Nu este uşor să îţi apropii prichindelul de cărţi! Poate că multe dintre noi încearcă, se străduiesc din răsputeri să îi facă pe micuţi să iubească lectura sau măcar să aibă răbdare să asculte jumătate de poveste, dar… numai o parte reuşesc! Care să fie secretul? Cum reuşesc ele? Perseverenţa! Perseverenţa şi cărţile bune, cărţi care au puterea de a-i ţine pe micuţi aproape. Pentru că degeaba te străduieşti zilnic sa-l fascinezi pe micuţ cu cărţile, dacă ele sunt de-a dreptul anoste, şi inutil sunt cărţile bune, dacă le deschidem doar o dată şi apoi le uităm în bibliotecă.
► Citeşte şi Cum ne învăţăm copilul să iubească lectura? Bebeluşi, preşcolari şi şcolari
Dar dacă aţi ajuns la acest articol, înseamnă că perseverenţa e de partea voastră! Iar de cărţi… ne ocupăm noi!
Dacă în urmă cu ceva timp vă invitam să descoperiţi colecţia de cărţi ilustrate Hoinari prin anotimpuri, cărţi de care suntem siguri că micuţii voştri nu s-au plictisit şi nici nu o vor face prea curând, acum venim cu o nouă propunere: Volumele Bobiţă şi Buburuză; biblioteca nu e niciodată plină, când ai copii!
Personajele principale ale acestei serii sunt un băiat melc (Bobiţă) şi o fetiţă mămăruţă (Buburuza) ce trec, alături de o comunitate de necuvântătoare, printr-o mulţime de întâmplări pline de poveţe. În toate volumele iubirea şi respectul faţă de natură ocupă un loc extrem de important şi toate poveştile ascund o morală uşor de intuit de prichindei.
Bobiţă şi Buburuză sar în ajutor include două povestiri „Puii de canar” şi „Balonul”, povestiri care le transmit prichindeilor ideea că trebuie să îţi asculţi părinţii, pentru că ei vor întotdeauna să te protejeze, dar şi aceea că este bine să sari în ajutor, atunci când poţi.
Bobiţă şi Buburuză sărbătoresc include „Ziua de naștere a ariciului Șoma” și „Bicicleta”. Ambele istorioare ne învaţă bucuria de a împărtăşi lucrurile cu prietenii, dar şi de a sărbători momentele importante alături de cei dragi.
Bobiţă şi Buburuză desenează include „Teatrul de Păpuşi şi „Pietricelele”. Dacă „Teatrul de Păpuşi” îi învaţă pe micuţi datele importante despre una dintre bolile copilăriei – varicela – şi despre bucuria de a fi lângă prietenii tăi, atunci când au cel mai mult nevoie de tine, „Pietricelele”, în schimb, îi învaţă pe micuţi că lucrurile simple din jurul nostru pot stârni cu uşurinţă creativitatea. Bonus: la sfârşitul cărţii prichindeii găsesc imagini creionate, numai bune de colorat!
De ce ne plac atât de mult aceste cărţi? Nu doar că sunt colorate şi stârnesc imediat interesul copiilor, ci sunt şi pline de poveţe. Mai mult, imaginile sunt cât se poate de jucăuşe, reuşind cu uşurinţă să dezvolte imaginaţia piticilor!
Cărţile au apărut la Editura Casa şi pot fi achiziţionate de aici.
Spor la citit, mămici şi pitici!
Sursa foto cover: Pixabay