Sari la conținut

O fostă directoare a Meta dezvăluie că Facebook și Instagram sunt capabile să detecteze starea emoțională a adolescenților. Compania a profitat de depresiile și frustrările acestora, targetându-i cu reclame la produse de frumusețe și slăbit

Sarah Wynn-Williams, fost director al Global Public Policy pentru Facebook, a declarat miercuri în fața senatorilor americani că Meta a vizat în mod activ minorii, trimițându-le reclame, în funcție de starea lor emoțională. “În momentul în care se simțeau lipsiți de valoare, neajutorați sau în pragul unui eșec, algoritmul Meta împărtășea aceste informații cu agenții de publicitate, pentru a direcționa reclame la un produs sau altul, deoarece utilizatorii sunt mai predispuși să cumpere în astfel de momente”, a explicat Wynn-Williams.

În funcție de problemele adolescenților, reclamele care îi țintesc pot varia de la produse de înfrumusețare și până la produse sau servicii de slăbit. Sarah Wynn-Williams a mai declarat că cei de la Meta erau conștienți de faptul că utilizatorii cu vârste cuprinse între 13 și 17 ani erau “o categorie demografică vulnerabilă, însă ea s-a dovedit a fi și cea mai valoroasă” pentru agenții de publicitate.

Această strategie a fost folosită și pentru utilizatorii adulți, în special mamele tinere, potrivit unui document prezentat în timpul audierii.

Meta a negat acuzațiile și a transmis că “nu a folosit niciodată aceste lucruri pentru a trimite reclame specifice, ci s-a bazat pe date anonimizate și agregate”. De asemenea, le cere părinților să își îndrume copiii să folosească conturile speciale pentru adolescenți de pe Instagram, pe care le consideră “o soluție mai sigură”.

“Știm că părinții sunt îngrijorați de faptul că adolescenții lor au experiențe nesigure sau nepotrivite online, motiv pentru care facem schimbări semnificative în experiența Instagram pentru zeci de milioane de adolescenți cu noile Teen Accounts. Aceste conturi vin cu o protecție încorporată pentru adolescenți, pentru a limita automat numărul de persoane care îi contactează și conținutul la care au acces, iar adolescenții sub 16 ani au nevoie de permisiunea unui părinte pentru a schimba aceste setări ale contului. De asemenea, oferim părinților mai multă supraveghere asupra utilizării Instagram, cu modalități de a vedea cu cine discută copiii lor și de a bloca utilizarea aplicației 15 minute sau mai mult pe zi, sau pentru anumite perioade de timp, cum ar fi în timpul școlii sau noaptea”, a comunicat Meta.

Sursa

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!


    ego.ro

    caloria.ro

    zooland.ro