Sari la conținut

O treime dintre părinții care au copii cu vârste între 5-10 ani spun că cei mici folosesc Tik Tok, Instagram și alte rețele sociale

Conform rezultatelor unui studiu condus de Organizația Salvați Copiii România, în jur de 32% dintre părinți care au copii cu vârste între 5-10 ani spun că fiul/fiica folosesc TikTok, Instagram, Facebook și alte rețele sociale.

Majoritatea părinților chestionați (80%) afirmă că ai lor copii petrec online mai puțin de 3 ore pe zi, dar, cu cât vârsta copilului este mai ridicată, cu atât timpul crescut se mărește.

Citește și Autismul virtual – afecţiunea modernă care îi afectează pe copiii tehnologizaţi

Mai mult, se pare că fetele petrec la fel de mult timp pe internet ca băieții, arată Studiul Percepția părinților cu privire la utilizarea internetului de către copii și adolescenți, lansat de Organizația Salvați Copiii.

De menționat că 32% dintre părinții care au copii cu vârste între 5-10 ani spun că fiul/fiica folosesc TikTok, 21% Instagram, 19% Facebook și 17% Snapchat. Pentru acest comportament, părinții sunt direct responsabili fiindcă toate rețelele de socializare au condiție de vârstă pentru crearea conturilor.

„Majoritatea retelelor de socializare și platformelor de comunicare online au restricții de vârstă pentru a proteja copiii. Minorii trebuie învățati să respecte aceste reguli și să nu mintă cu privire la vârsta lor pentru a accesa anumite servicii. Termenii si condițiile platformelor de socializare si ale aplicatiilor digitale dispun de politici elaborate cu privire la utilizarea acestora de către minori și includ restrictii, prin urmare, se recomandă citirea cu atentie a acestor informații.

Facebook și Instagram solicită ca utilizatorii săi să aibă cel putin 13 ani pentru a putea crea un cont. Crearea unui cont cu informații false constituie o încălcare a condițiilor de utilizare. Aici se încadrează conturile înregistrate în numele unui copil cu vârsta mai mică de 13 ani.

Aplicațiile Tik Tok, Youtube, Snapchat interzic, de asemeanea, accesul copiilor mai mici de 13 ani, în timp ce WhatsApp, platfoma folosită în majoritatea contextelor sociale, prevede vârsta minimă pentru zona europeană ca fiind 16 ani.

Principala îngrijorare pentru 75% dintre părinții respondenți este că ai lor copii văd lucruri nepotrivite online și le interzic în primul rând să dea date personale unor necunoscuți.

50% dintre părinții chestionați le permit copiilor să folosească oricând Whatsapp, iar 67% dintre părinți spun că ai lor copii au voie doar cu permisiune să se joace pe dispozitive.

Citește și Dacă vreți copii de succes, nu le interziceți ecranele! Învățați-i aceste 3 abilități!

De remarcat, pe măsură ce copilul crește, scade semnificativ monitorizarea zilnică a părintelui pe internet. În cazul copiilor sub 5 ani, 92% dintre părinți îi verifică în fiecare zi, 72% în cazul copiilor de 5-10 ani, 50% dintre părinți îi verifică zilnic pe copiii între 11-15 ani și 21% pe adolescenții peste 16 ani.

Citiți aici Ce fac copiii online și care sunt rețelele favorite.

Sursa

 








 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!