Fa omuleti de turta dulce si decoreaza-i impreuna cu cei mici. Sunt ideali pentru agatat in brad sau pentru rontait.
Pentru aluatul de turta dulce ai nevoie de 75-100 de grame de zahar brun, trei linguri cu miere, o lingurita de pudra de scortisoara, o lingurita de pudra de ghimbir (pentru o aroma speciala, dar este optional), un vraf de cutit de cuisoare pisate, putina coaja de portocala, 100 de grame de unt, 250 de grame de faina, jumatate de plic de bicarbonat de sodiu.
Din aceste ingrediente rezulta 20-30 de omuleti de turta dulce, in functie de domeniunea formei pentru omuletii de turta dulce.
►Pune zaharul, mierea si condimentele intr-un vas. Adauga o lingura de apa, pune pe foc si amesteca pana ce totul se omogenizeaza si ajunge sa fiarba.
►Da deoparte, lasa sa se racoreasca putin si adauga untul, apoi bicarbonatul si amesteca bine.
►Pune faina incet amestecand pana rezulta un aluat fin. Poti depasi cantitatea de faina, pana ce aluatul arata ca o plastilina moale.
Intinde aluatul folosind un sucitor si faina.
►Taie omuletii cu forme si coace-i, in cuptorul incins in prealabil.
Pentru omuleti reusiti intinde foaia de circa jumatate de centimetru grosime si inmoaie forma de taiat, in pudra de scortisoara dupa fiecare utilizare. Omuletii se coc in circa 20-30 de minte la foc moale. Lasa-i sa se raceasca in tava, pentru ca sunt moi cand sunt calzi si se pot rupe. daca se racoresc se vor intari. Nu uita sa faci o gaurica in aluat inainte sa-i coci, pentru cei pe care ii vei agata in brad. Ii poti decora cu bomboane si glazura de ciocolata (pentru nas si ochi).
Citeste si:
Casuta de turta dulce