Sari la conținut

Oua de ciocolata pentru Paste handmade

Daca vrei sa starnesti entuziasmul copiilor tai, arata-le cum se fac ouale de ciocolata printr-o metoda inedita. Nu numai ca este distractiv dar ii poti lasa pe ei sa isi manifeste inventivitatea la ornatul oualor.

INGREDIENTE:

  • 6 oua mijlocii, intr-o cutie de oua
  • 150 g ciocolata alba
  • 150 g ciocolata neagra
  • 150 g ciocolata cu lapte
  • Ornamente colorate ( optional )
  • 150 g zahar colorat
  • Sclipici comestibil
  • 100 g pudra de cacao
  • 100 g alune macinate

Sfaturi si sugestii

  • Aveti nevoie de mai mult de 6 oua pentru ca se pot sparge la umplere.
  • Poti amesteca ciocolata neagra si cea alba in coaja pentru a crea un efect marmorat.

METODA

1 . Ia un ou si utilizand un obiect ascutit fa o mica gaura in partea de sus. Fa o  gaura de cca 15 mm in diametru si da deoparte orice bucatele de coaja care mai atarna. Se repeta procesul cu restul oualor .

2 . Pune un bat in interiorul oului si amesteca un pic pentru a rupe galbenusul, apoi scurge continutul oului intr-un castron. Pune deoparte (poti folosi amestecul la) si clateste bine oul cu apa, astfel incat sa nu ramana nici un reziduu de ou. Se repeta cu restul oualor.

3 . Inainte de a turna ciocolata in oua, interiorul trebuie sa fie complet uscat. Poti astepta sa se usuce natural sau poti folosi un uscator de par pe setarea de rece ca sa se usuce mai repede. Dupa ce toate ouale sunt uscate in interior, le pui inapoi in cutia de oua cu orificiile orientate in sus.

4 . Topeste ciocolata alba intr-un bol peste o cratita cu apa fierbe sau in cuptorul cu microunde pe o setare mediu-scazut si cu grija se toarna in 2 din cojile de ou.

5 . Repeta acest proces pentru ciocolata neagra si ciocolata cu lapte.

6 . Transfera ouale umplute la congelator si lasa-le sa se raceasca timp de 1 ora .

7 . Odata ce ciocolata este intarita scoate ouale din congelator si da cu grija coaja la o parte. Poti si sa pastrezi ouale in coaja initiala, pe care sa o vopsesti ca pe un ou de paste obisnuit.

8.  Pentru ornat:  Pune unul sau mai multe dintre elementele de decorat in boluri mici si ruleaza ouale de ciocolata in invelisurile alese. Daca nu se lipesc, tine oul in maini pentru cateva momente - caldura din mainile tale va topi ciocolata un pic si va face lipirea mai usoara.

9 . Serveste ouale imediat sau da-le mai departe sub forma de cadouri de Paste in cutii de prezentare mici .

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
Trimite un comentariu
Sunt tătic necenzurat
Abonează-te la newsletter

adevarul.ro

click.ro

Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!