Ramona este una dintre tinerele mamici care au trecut, impreuna cu copilul lor, prin experienta spitalizarii, in urma infectarii celui mic cu rotavirus. Deși este o afecțiune foarte frecventă la copiii pana in 5 ani, infectia cu rotavirus poate fi prevenită prin vaccinare pe cale orala, nemaifiind nevoie ca bebelușul și familia să treacă prin experiența traumatizantă a spitalizării.
Din pacate, Ramona a aflat acest lucru prea tarziu. Si pentru ca niciun copil nu merita sa sufere din cauza acestei boli, si pentru ca toate mamicile ar trebui sa stie ca isi pot proteja copilul de ea, Ramona ne povesteste experienta prin care a trecut.
Era o zi placuta, ca oricare alta, in care Ramona a iesit cu fetita ei de 1 an si 7 luni in parc, la plimbarea de dimineata. De fiecare data cand se plimbau impreuna prin parc, le placea sa mearga la spatiile de joaca, unde se intalneau cu alti copilasi si cu mamicile lor, cu care petreceau ore in sir. Copii se jucau si mamicile se amuzau pe seama inocentei lor. In acea zi, dupa cateva ore in parc, cea mica a inceput sa se simta rau. Facuse febra si incepuse sa verse. La scurt timp, a facut si diaree si atunci Ramona s-a alarmat, fiindca boala nu i se parea ca seamana cu nicio alta pe care o mai avusese.
Au fugit la doctor, unde a aflat ca trebuie sa isi interneze copilul in spital din cauza infectiei cu rotavirus. O plimbare obisnuita prin parc s-a sfarsit cu 4 zile in spital. Acolo, sub tratament permanent, fetita a trecut prin chinul de a avea manuta strapunsa de perfuzii, in timp ce cauta alinare in mangaierile mamei. Mama, cuprinsa de neputinta, o privea de langa patutul alb cu amaraciune. Daca ar fi stiut…
Ramona este una dintre mamicile care au invatat pe pielea lor ce inseamna suferinta provocata de infectia cu rotavirus pentru un copil mic.
Urmareste mai jos intreaga poveste a Ramonei.
Societatea Romana de Pediatrie recomanda vaccinarea copiilor intre 6 saptamani si 6 luni impotriva infectiei cu rotavirus, o boala care poate dezvolta forme periculoase la cei mici și mai ales la sugari.
Testimonialul a fost realizat in cadrul campaniei Societatii Romane de Pediatrie, “Sa protejam impreuna copilaria”, iar acesta este disponibil pe pagina http://www.protejamcopilaria.ro/rotavirus/povestea-mamicilor-care-au-trecut-prin-asta/
Informatii despre rotavirus de la medicii pediatri si despre cum poate fi prevenita aceasta boala se pot gasi pe pagina campaniei Societatii Romane de Pediatrie, aici: www.protejamcopilaria.ro/rotavirus/