Spre deosebire de tonul proaspat, cel din conserva nu contine acizi grasi omega-3. Cu toate acestea, este bogat in proteine, vitamina D si vitamina B12. Iata o reteta care va fi cu siguranta pe placul copiilor tai!
De ce ai nevoie:
- ½ ceapa, curatata si tocata marunt
- 25g unt
- 1 lingura de faina de porumb
- 120 ml apa
- 400 g supa rosii (sau o cutie mica de pasta de tomate dizolvata in apa)
- Un varf de cutit de ierburi mixte
- 1-2 linguri de patrunjel proaspat tocat
- 200g ton din conserva, scurs si maruntit
- 150g paste fusilli
- Sare si piper negru proaspat macinat
Pentru sos
- ½ ceapa, curatata si tocata marunt
- 25g de une
- 2 linguri de faina
- 300ml de lapte
- 50g de spanac, tocat
- 85g branza Cheddar, si inca putina pentru topping
Cum se face:
- Se incalzeste cuptorul la 180 ° C. Se fierb pastele al dente apoi se scurg si se stropesc cu apa rece ca sa nu se mai faca in continuare.
- Topeste untul intr-o cratita si caleste ceapa pana se inmoaie. Amesteca faina de porumb in apa pana se dizolva apoi pune-o in tigaie impreuna cu supa de rosii.
- Adu la fierbere, adauga ierburile si apoi amesteca usor timp de cinci minute.
- Se pune tonul si se amesteca pana se incalzeste bine. Se condimenteaza dupa gust.
- Pentru sos, se topeste untul intr-o cratita si se caleste ceapa pana devine transparenta. Adauga faina si continua sa amesteci incontinuu.
- Se toarna treptat laptele si se amesteca pana sosul se ingroasa si devine neted. Adauga spanacul tocat si amesteca pana se inmoaie. Scoate de pe foc si amesteca combunatia cu branza rasa.
- Unge o forma pentru cuptor si adauga tonul si rosiile amestecate cu paste si apoi sosul de spanac. Presara niste cedar ras.
- Tine forma timp de 25 de minute la cuptor pana crusta de deasupra devine aurie.