Sari la conținut

Pate de ficat de casa

Pateul de ficat este un aliment complet pentru ca ii aduce fier si proteine. Preparat in felul acesta iti garentez ca micutul tau il va manca cu mare placere.

Ca sa faci pate de ficat ai nevoie de 500 de grame de ficat, un pachet de unt cu 60-70% grasime, sare, cateva boabe de piper, patru oua fierte tari, o ceapa un morcov si o foaie de dafin.

Curata ficatul de toate pielitele. Pune ficatul la fiert in apa care clocoteste impreuna cu o ceapa si un morcov taiat in doua. Pune si boabele de piper si foaie de dafin. Acopera si lasa sa fiarba la foc mic circa 15-20 de minute. Scurge apa. Alege ficateii. Arunca ceapa.
 
Sfarama ficateii cu o furculita, cat poti de bine, sau da-i prin masina de tocat carne. Adauga morcovul, galbenusurile fierte tari si sfaramate si amesteca. Pune totul intr-un vas inalt si adauga untul lasat la temperetura camerei in prealabil. Bate totul bine cu mixerul pana devine o crema spumoasa. Poti sa folosesti si un robot de bucatarie.
 
      

Potriveste de sare si da-l la frigider cateva ore. Apoi serveste-l celor mici uns pe felii subtiri de paine usor prajita.

Poti pune in pateul de ficat bucatele de masline sau ceapa fin taiata. Daca pui ceapa trebuie mancat imediat!

Pateul de ficat se poate pastra la frigider doua-trei zile, si este recomandat copiilor peste doi ani.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!