Stiu sigur ca te intrebi la fiecare inceput de saptamana ce sa ii mai pui copilului la scoala. Iata o idee care nu numai ca se face rapid, dar este si foarte gustoasa.
- O jumatate de pachet de taiei de orez
- 1 lingura de ulei de masline
- 1 ceapa mica rosie, taiata marunt
- 2 catei de usturoi, taiati marunt
- 200 de grame de bacon taiat marunt
- 1 dovlecel mic, dat pe razatoare
- 1 cana de boabe congelate de porumb
- ½ de cana de branza slaba rasa
- 5 oua, batute usor
- Frunze de salata pentru servire.
Pasul 1
Incalzeste cuptorul la 180 de grade. Unge o forma de cozonac si pune hartie de copt mai inalta decat marginile cu cca 2 cm. Pune taietii intr-o forma rezistenta si acopera-i cu apa clocotita. Lasa-i un minut. Separa taitetii cu o furculita. Scurge. Pune-i inapoi in vas. Foloseste forfecele si taie taiteii in bucati.
Pasul 2
Incalzeste ulei intr-o tigaie la foc mediu. Adauga ceapa, usturoiul si baconul. Caleste-le, amestecand mereu, 4-5 minute pana cand baconul incepe sa se maroneasca. Pune deoparte 10 minute sa se raceasca.
Pasul 3
Adauga amestecul de bacon, dovleceii, porumbul, branza, faina si ouale peste taitei. Amesteca bine pana cand sunt combinate si pune sare si piper. Pune in forma de cozonac. Coace 50-55 de minute pana cand este aurie si tare. Raceste-o pentru cca 15 minute.
Pasul 4
Pune checul pe o forma de lemn. Taie in felii. Serveste cu salata.
Autor fotografie: Andrew Young