Aceasta este o super-mancarica. Este gata mestecata, ca sa spunem asa, iar gustul bun o face sa alunece singura direct in stomacelul mofturorilor.
Ca sa faci perisoare de pui cu smantana ai nevoiede doi piepti de pui, doi morcovi, o ceapa, un catel de usturoi, sare, piper, doua galbenusuri, putin ulei, o lingura de faina 200 de grame de smantana si o cana de lapte.
Pune intr-un vas uleiul si adauga faina. Amesteca si pune incet laptele amestecand pana ce rezulta un sos. Pune pe foc si amesteca pana ce sosul se ingroasa. Pune sare si adauga smantana. amesteca bine si lasa sa fiarba totul cateva minute. daca sosul este prea gros adauga putina apa din cea in care au fiert perisoarele. Cand sosul este de consistenta dorita adauga incet perisoarele si lasa totul pe foc mic inca cinci minute fara sa amesteci. Este suficient daca zgaltai cratita pe foc de cateva ori.
Mancarica este delicioasa si completa: are legume, carne si lactate. perisoarele cu smantana sunt perfecte pentru copiii mai mari de un an si jumatate, dar le pot incerca si cei mai mici de atat.
Un truc: in locul de carne de pui (merg foarte bine si pulpele dezosate), poti sa folosesti carne de vita sau piept de curcan, iar pe langa morcov si ceapa in perisoare poti pune si telina, pastarnac si frunze de telina.