Cand va spuneam cum se fac perisoarele de pui cu mere va spuneam ca cei mici iubesc combinatiile traznite si ca nu sunt mari amatori de preparate sarate si seci.
Pestele cu sos de portocale este formula care nu o sa lase indiferent nici un copil. Reteta este perfecta pentru copii in jur de un an.
Ca sa faci peste cu portocale ai nevoie de sucul de la o portocala mare, o lingura cu melasa sau miere, o lingurita de otet de buna calitate, circa 300 de grame de file de peste, fara piele. Ingredientele sunt pentru patru portii potrivite pentru un copil.
Secretul sunt betele de frigaruie. Ai nevoie de opt bete, pe care trebuie sa le tii in apa timp de 30 minute.
Pune sucul de portocala, melasa sau mierea si otetul intr-o craticioara. Incalzeste bine fara sa fiarba. Toarna compozitia intr-o farfurie intinsa si lasa-o sa se raceasca bine. taie pestele (de preferat un peste mai gras), in 8 bucati. Pune fiecare bucatica de peste intru-un bat de frigaruie si trece pestele prin sos pe fiecare parte. Aseaza bucatile de peste in tava de aragaz, pe foaie de copt. Pune totul in cuptorul bine incins, la foc potrivit spre mare. Tine-le cinci minute, apoi intoarce-le, da focul la mediu si mai lasa-le inca 10-15 minute, pana e rumen si bine facut.
Este foarte bun, suculent si dulce-acrisor. Partea cea mai buna este ca este bun si cald si rece.