Sari la conținut

Pictura ajuta la o dezvoltare armonioasa

Pictura ii ajuta pe copii sa isi exprime creatvitatea si se distreze. Dar mai mult decat atat, dezvoltarea aptitudinilor de desen si pictura ofera copiilor „armele” necesare care sa ii ajute sa fie descurcareti in viata. Hai sa vedem cum pot profita copiii de pe urma picturii.

Stimuleaza creativitatea

Copiii care picteaza invata sa gandeasca cu mintea deschisa, sa priveasca orice situatie in mod creativ. Ei invata sa se exprime mai profund, prin arta si chiar prin cuvinte. Sunt in masura sa ia lectiile invatate prin pictura si sa le aplice in situatii noi si, de asemenea, dezvolta abilitati de gandire critica si invata sa ia decizii singuri cu privire la ceea ce merge si ce nu.

Distractie si bucurie

Sa intinzi vopseaua pe o hartie sau pe o panza este distractiv. Este un joc care pentru copii este constructiv si placut si, in plus, atunci cand arata rezultatele adultilor, primesc laude si incurajari, ceea ce le face o bucurie nemasurata.

Stima de sine

Cand invata sa picteze, copiii obtin o abilitate cu care se mandresc. Acest lucru le da un sentiment profund de stabilitate si de incredere si astfel privesc lumea fara teama ca nu pot realiza tot ce isi propun. In plus, raspunsul primit de la ceilalti, privitor la ceea ce au realizat, are menirea sa le creasca increderea de sine. Pentru ca nu exista un singur fel de a face lucrurile bine in arta, copiii care picteaza vor fi unici si isi vor exprima cu mandrie propriul stil artistic.

Copiii trebuie sa interactioneze cu alti copii si cu adulti atunci cand invata sa picteze. Aceasta interactiune le va da un surplus de incredere in fortele proprii si le va da de asemenea si abilitati sociale care ii vor ajuta in toate aspectele vietii lor.  

Eliberare de stres

Pictura este un fel de sanctuar pentru copii, unde nimic rau nu li se poate intampla. Cand sunt stresati sau suparati, ei pot apela la pictura si se „pierd” intre tusele de culoare. Actul de creatie le ofera un loc linistitor in care se pot retrage si sentimentul de implinire pe care il au la finalizarea unui proiect poate ajuta la indepartarea sentimentelor negative. De aceea pictura poate actiona ca un tip de terapie, ajutand la scoaterea la suprafata a sentimentelor.

Citeste aici despre alte beneficii ale pictatului. 

Beneficii pentru dezvoltare

Activitatile creative, cum ar fi pictura, ajuta la dezvoltarea creierului. Partea dreapta a creierului este folosita pentru raspunsurile emotionale si creative, in timp ce partea stanga a creierului se concentreaza asupra proceselor de analiza si logica. Pictura aduce beneficii importante copiilor, care isi folosesc astfel din plin ambele parti ale creierului. Prin stimularea laturii creative a creierului, pictura ajuta la legatura dintre cele doua parti si la atingerea unui potential maxim al copilului.

Aprecierea artei

Copiii care picteaza dobandesc un mod de apreciere a artei pe tot parcursul vietii lor. Daca ii inveti pe copii sa picteze le deschizi un univers intreg de expresie artistica. Implicarea lor intima in actul de creatie ii va face sa aprecieze altfel capodoperele marilor pictori.

Exprimarea prin pictura le permite copiilor sa ia parte la o activitate distractiva si care, in aceelasi timp le aduce satisfactii majore. Le dezvolta un creier puternic, ii invata abilitati de gandire critica, ii face mai creativi si le ofera un refugiu zilnic in care se pot retrage pentru a elimina stresul si a se detensiona.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!