Copiii iubesc piureul de cartofi. Si pentru ca aceasta mancare este pe placul lor, iata cum poti prepara si din alte legume piureuri care sa fie pe placul lor.
Piureurile sunt un mod foarte practic prin care poti aduce mai multe legume in alimentatia celui mic, il poti obisnui cu gusturile noi ale legumelor si poti vara, fara prea mari batai de cap, meniul celui mic.
Piureul de conopida este foarte bun, place aproape fara exceptii tuturor si, important, se face usor. Piureul de conopida nu este o conopida fiarta si strivita. Nu! Este o reteta cu secrete si detalii care transforma conopida intr-un deliciu.
Citeste si:
Piureul de cartofi, mancarea vrajita
Ca sa faci piure de conopida ai nevoie de o capatana de conpida, vreo patru cartofi, 100 de grame de cascaval gras, doua linguri de seminte de susan, 100 de grame de unt, o cana de lapte, sare si putin piper. Ingredientele sunt pentru patru portii mari, dar le poti injumatatii sau dubla dupa nevoie. In ceea ce priveste semintele de susan, acestea sunt pentru final, ca decor, dar sunt si un supliment nutritiv benefic. Deci le poti pastra, inlocui sau poti renunta la ele.
Curata si taie conopida in buchetele. Curata cartofii. Pune conopida si cartofii la fiert in apa cu putina sare, in vase diferite. In apa in care fierbe conopida pune si o ceasca mica de lapte.
In timpul acesta pune laptele pe foc si adauga cascavalul in lapte, taiat in felii. Fierbe cu atentie totul, la foc mic. Cascavalul o sa se topeasca in lapte si se va dizolva complet. Da deoparte, lasa sa se racoreasca putin si adauga untul. Cand conopida si cartofii au fiert bine striveste-i cu un aparat pentru facut piureul. Este foarte important sa nu folosesti mixerul, pentru ca forma finala nu trebuie sa fie o pasta cleioasa, ci o crema densa, aerata care sa pastreze inca bucatele fine ale legumelor folosite. Adauga laptele in care s-a topit cascavalul si untul. Trebuie sa fie cald, dar nu fierbinte. Pune sare. Poti pune si putina nucsoara. Merge foarte bine si cimbru uscat.
Condimentele sunt pentru copilasii mai mari si este bine sa le folosesti in cantitati mici, ca sa le dezvolti gustul si gusturile. Pentru cei mici si foarte mici un praf de sare este sufiecient.
Doua sfaturi. Exact dupa aceasi metoda poti prepara piure de broccoli. Este delicios si are o culoare cuceritoare. daca folosesti broccoli nu-i nevoie sa mai folosesti lapte la fier.
Daca in piureul rezultat adaugi doua linguri de pesmet si vreo trei-patru oua batute ca pentru omleta o sa ai compozitia perfecta pentru o budinca satioasa si foarte gustoasa. Compozitia se pune intr-o tava unsa cu putin unt si tapetata cu pesmet, la cuptor, vreo 30 de minute. Pune desupra putin cascaval ras si o sa fie o cina perfecta pentru cel mic si nu numai.
Retetele sunt recomandate copiilor mai mari de un an.
Articole relationate
Beneficiile nutriționale ale dovleacului pentru copii. Cum să-l integrezi în alimentația lor
Dovleacul este un aliment plin de nutrienți, ideal pentru alimentația copiilor. Această legumă portocalie este o sursă excelentă de vitamine esențiale, fibre și...
Garderoba bebelușului la zăpadă: cum să îți protejezi micuțul în zilele reci de iarnă
Zăpada aduce bucurie și magie în sezonul rece, dar, pentru părinți, vine și cu provocarea de a-și îmbrăca bebelușul corect pentru vremea rece. Pielea delicată...
Cum îți ajuți copilul de grădiniță să memoreze mai ușor poeziile pentru serbare
Memorarea unei poezii poate părea o provocare pentru un copil de grădiniță, dar cu abordarea potrivită, procesul poate deveni o experiență distractivă și plină de...
Comentarii facebook
Comentarii
Trimite un comentariu