Sari la conținut

Placinta cu cartofi si branza

Nu stiu care este motivul pentru care copiii mofturosi nu rezista in fata cartofilor. Daca piureul de cartofi este mancarea vrajita care il poate convinge pe bebelusi sa incerce gusturi noi, prin combinarea acestuia cu alte alimente, cartofii raman o mancare vrajita si in cazul celor ceva mai marisori.

Placinta cu cartofi si branza este un exemplu de "ceva bun", foarte sanatos, care se mananca pana la ultima bucatica. Ca sa faci placinta de cartofi cu branza ai nevoie de 500 de grame de cartofi, vreo patru- sase mingiute de motzzarella, trei rosii (foarte potrivite sunt si rosiile uscate conservate in ulei), o jumatate de canita de lapte, o bucatica de unt, o lingurita de cimbru uscat (sau telina uscata, ori oregano, ori busuioc), sare si piper, patru linguri cu parmezan raz si o lingurita rasa de nucsoara.

Fierbe cartofii in apa si prepara din ei un piure clasic, dar ceva mai vartos. Striveste cartofii superficial. Pune laptele fierbinte si untul si amesteca bine. Pune o parte din verdeturile uscate si nucsoara. Adauga in piure si doua linguri de parmezan ras, sare si piper dupa gust. Intinde intr-un strat uniform piureul de cartofi, intr-un vas uns cu putin unt si tapetat din belsug cu pesmet. Aseaza deasupra felii de mozzarella, iar deasupra rosiile. Urmeaza un al doilea strat de felii de mozzarella, iar la final restul de parmezan ras.

 

 

Coace placinta de cartofi cu branza la foc potrivit, in cuptorul incins bine, vreo 30 de minute, pana cand devine aurie deasupra. Placinta de cartofi cu branza se serveste calda simpla sau cu sos de smantana ori iaurt sau, dar cel mai bine cu sos de rosii.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!