Daca nu mai stii ce sa ii gatesti copilului tau care te bate la cap ca vrea alte si alte mancaruri, iata o reteta care se face repede si ii va placea cu siguranta.
Placinta cu ceapa, mere si carnati pare o combinatie cel putin ciudata insa o sa vezi ca este foarte buna la gust. I se adauga si gustul cartofilor aflati in topul preferintelor copiilor. Denumirea de placinta este un pic cam pretentioasa, insa asa ii spun cei de la care „am furat” reteta asta buna.
Hai sa vedem cum se face:
Ingrediente:
- 700-900 de cartofi deocojiti si taiati cubulete
- O nuca de unt (sau unt de dimensiunea unei nuci J )
- Lapte
- Un pachet de carnati (pot fi si vegetali)
- 1 mar mare de placinta cojit, cu miezul scos si foarte fin taiat in feliute
- O jumatate de ceapa alba mare (sau una medie), fin taiata
- Supa de legume sau cub de legume desfacut in apa calda
Cum se face:
- Preincalzeste cuptorul la 180 de grade
- Fierbe cartofii pana cand sunt facuti. Zdrobeste-i si adauga unt si lapte pentru a face un piure tare.
- Intre timp prajeste usor carnatii intr-o tigaie (optional pentru gust mai intens si culoare).
- Taie fiecare carnat in jumatate si aranjeaza-i pe fundul vasului de ceramica. Pune un strat de mere peste carnati, apoi un strat de ceapa, apoi mar, apoi ceapa pana folosesti tot.
- Pune supa ca sa acoperi carnatii
- Pune cartofii deasupra
- Coace in cuptor 30 – 45 de minute pana cand stratul de deasupra este maro auriu.
Pofta buna!