Sari la conținut

Placinta de pui cu malai

Placinta de pui cu malai este un tip de mancare care se face foarte usor, fiind si foarte sanatoasa pentru copii. Ea ar putea reprezenta salvarea in serile in care vrei sa pui rapid ceva pe masa si sa impresionezi pe toata lumea. Placinta este originara din Mexic si poarta denumirea de tamale.

Ingrediente de care aveti nevoie:

carne de pui dezosata

o cana de fasole neagra

o cana jumatate de supa de pui

praz / ceapa

malai

unt

branza / cascaval, la alegere

 Cum se prepara

Dati drumul la cuptor sa se incinga.

Taiati carnea de pui bucatele. La fel si prazul sau ceapa. Puneti carnea de pui la fiert, dar nu trebuie sa o lasati pana cand este complet fiarta. La final, nu aruncati zeama pentru ca inca mai aveti nevoie de ea.

Intr-o tigaie de fonta puneti impreuna bucatile de pui, boabele de fasole si jumatate de ceasca de bulion. Daca va place mai iute adaugati si o lingura de praf de chili. Puneti pe foc totul si amestecati pana cand incepe sa fiarba. Atunci adaugati si ceapa / prazul si mai lasati un pic.

In alta cratita fierbeti malaiul ca si cum ati face mamaliga pentru 5-7 minute. Pentru un gust mai bun puteti sa il fierbeti in zeama de la carne. Mamaliga nu trebuie sa fie prea moale. Dupa ce o luati de pe foc sa augati apoi in ea unt, branza, sare si piper dupa gust. Puneti amestecul astfel obtinut peste carnea si ceapa din tigaie, astfel incat sa acopere intreaga suprafata.

Tigaia se introduce in cuptor si se lasa in jur de 30 de minute. Nu serviti imediat, lasati cateva minute sa se raceasca. Merge foarte bine cu o lingura de smantana langa.

 Pofta buna! 

 Sursa: foodnetwork.com

 

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!