Placinta de pui cu malai este un tip de mancare care se face foarte usor, fiind si foarte sanatoasa pentru copii. Ea ar putea reprezenta salvarea in serile in care vrei sa pui rapid ceva pe masa si sa impresionezi pe toata lumea. Placinta este originara din Mexic si poarta denumirea de tamale.
Ingrediente de care aveti nevoie:
carne de pui dezosata
o cana de fasole neagra
o cana jumatate de supa de pui
praz / ceapa
malai
unt
branza / cascaval, la alegere
Cum se prepara
Dati drumul la cuptor sa se incinga.
Taiati carnea de pui bucatele. La fel si prazul sau ceapa. Puneti carnea de pui la fiert, dar nu trebuie sa o lasati pana cand este complet fiarta. La final, nu aruncati zeama pentru ca inca mai aveti nevoie de ea.
In alta cratita fierbeti malaiul ca si cum ati face mamaliga pentru 5-7 minute. Pentru un gust mai bun puteti sa il fierbeti in zeama de la carne. Mamaliga nu trebuie sa fie prea moale. Dupa ce o luati de pe foc sa augati apoi in ea unt, branza, sare si piper dupa gust. Puneti amestecul astfel obtinut peste carnea si ceapa din tigaie, astfel incat sa acopere intreaga suprafata.
Tigaia se introduce in cuptor si se lasa in jur de 30 de minute. Nu serviti imediat, lasati cateva minute sa se raceasca. Merge foarte bine cu o lingura de smantana langa.
Pofta buna!
Sursa: foodnetwork.com