Sari la conținut

Postezi fotografii pe internet cu copilul tău? Iată 4 reguli de care ar trebui să ții cont

Pentru majoritatea părinților, rețelele de socializare oferă ocazia de a sărbători momentele importante ale copiilor lor, dar implică și provocări de securitate și confidențialitate ale acestora.

Dacă și tu obișnuiești să postezi pe rețelele de socializare imagini cu copilul tău, iată 4 reguli de care ar trebui să ții cont:

Cunoașterea publicului și configurarea setărilor ce țin de confidențialitate

Deși este un sentiment plăcut să primești laude de la prieteni și familie, este esențial să înțelegi cine alcătuiește publicul tău online. Nu toți prietenii sau urmăritorii trebuie să îți vadă toate fotografiile. Unele amintiri pot fi cel mai bine împărtășite cu bunici, rude apropiate sau prieteni.

Din fericire, multe platforme oferă mai multe funcții de confidențialitate în care poți crea grupuri personalizate pentru a-ți partaja conținutul, permițându-ți să îți alegi publicul.

► Citește și: Copilul tău pe internet? NU! 5 tipuri de fotografii pe care să nu le mai postezi niciodată

Nu posta fotografii intime sau compromițătoare cu copilul tău

Fiecare persoană, inclusiv copilul tău, are dreptul la demnitate și intimitate. Postarea unor imagini intime sau compromițătoare cu copilul tău poate încălca aceste drepturi și îl poate expune, pe viitor, la situații incomode sau jenante.

► Citește și: Franța vrea să reducă pozele cu copii de pe internet

Evită să postezi fotografii cu locația exactă

Expunând locația fotografiilor tale, nu doar împărtășești un moment cu persoanele din online, ci și dezvălui locații precise cu locurile pe care le frecventezi, cum ar fi casa, școala sau parcul. Acest lucru poate face copilul vulnerabil la atenție nedorită sau chiar la situații rău intenționate.

► Citește și: Mark Zuckerberg postează imagini în care fețele copiilor săi sunt ascunse. Ce avem de învățat din acest lucru

Controlează comentariile și etichetările

Prin revizuirea și aprobarea etichetărilor din fotografiile copilului tău, te asiguri că acestea sunt distribuite numai în contexte pe care le consideri adecvate. De asemenea, controlul comentariilor îți permite să menții un mediu online pozitiv și respectuos. Poți elimina comentariile negative sau neadecvate care pot afecta stima de sine a copilului tău.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!