Sari la conținut

Pot face copiii diabet dacă mănâncă prea multe bomboane?

Când copiii primesc diagnosticul la diabet, mulți părinți se gândesc automat la faptul că boala a fost cauzată de consumul prea mare de dulciuri la copii. În realitate, cantitatea de zahăr pe care o mănâncă copiii nu este cauza directă a dezvoltării diabetului de tip 1 sau de tip 2. Ca atare, deși în dieta copiilor există mai mult zahăr decât a existat vreodată, doar consumul de bomboane nu va determina copiii să dezvolte diabet.

Potrivit Asociației Americane a Inimii, copiii sub doi ani nu ar trebui să aibă zahăr adăugat în dieta lor. Copiii mai mari ar trebui să-și limiteze numărul de zaharuri la mai puțin de 25 de grame pe zi. Cu toate acestea, un copil din America consumă cu mult peste 81 de grame de zahăr pe zi.

Diabetul nu este cauzat doar de consumul de bomboane

Tipurile de diabet pe care le pot dezvolta copiii sunt diabetul de tip 1 și cel de tip 2. Ce presupune fiecare tip de diabet?

Diabetul de tip 1: Până în prezent, există mai multe teorii cu privire la ceea ce cauzează dezvoltarea diabetului de tip 1. Potrivit Centers for Disease Control, diabetul de tip 1 este considerat a fi o boală autoimună. Potrivit Clinicii Mayo, virusurile pot fi cauza principală a bolii. Ceea ce este clar, însă, este că dieta copilului în care sunt incluse dulciuri și bomboane nu cauzează diabetul de tip 1.

Diabet zaharat de tip 2: persoanele care consumă diete bogate în grăsimi și calorii și duc un stil de viață sedentar sunt cele mai expuse riscului de a dezvolta diabet de tip 2, potrivit Clinicii Mayo.

► Citeşte şi: Studiu: copiii mănâncă alimente ultra-procesate, mai mult ca niciodată

Prea mult zahăr poate afecta comportamentul copilului

Dacă îți analizezi puțin copilul după ce a mâncat bomboane, o să observi o creștere a energiei. Potrivit Cleveland Clinic Health Essentials, atunci când copiii mănâncă alimente precum bomboane și dulciuri care conțin cantități mari de zahăr, glicemia lor crește considerabil.

Pentru ca cei mici să nu experimenteze aceste schimbări extreme de comportament, alimentele cu mai puțin zahăr trebuie să constituie cea mai mare parte a dietei.

Sursa

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!