Imi plac enorm prajiturile de casa, dar sunt si inspaimantata de ele - sunt retete care au peste 2 cani de zahar, un pachet de unt, o cana de smantana si tot asa. Trebuie sa recunoastem, sunt foarte nesanatoase. Din aceasta cauza ma bucur nespus cand dau peste retete care sunt un pic mai atente la silueta si sanatoatea nosatra.
Cum este aceasta reteta de prajitura cu branza si lamaie. Nu se face imediat, dar totusi prepararea nu este deloc dificila. Si ingredientele sunt cat mai sanatoase posibil
Ingrediente pentru aluat:
- o cana de faina integrala
- o jumatate de cana de migdale
- 3 linguri de zahar pudra
- o lingura de ulei de canola
- un sfert de pachet de unt
- sare
Ingrediente pentru umplutura
- o cana de iaurt
- 4 linguri de zahar
- o lingura de coaja de lamaie rasa
- o jumatate de cana de suc de lamaie
- o lingurita de vanilie
- sare
- 250 gr de branza
- 2 oua
Cum se pregateste
Dati drumul la cuptor.
Pentru a pregati aluatul: cel mai simplu este sa folositi un mixer. Puneti in mixer faina, migdalele, zaharul, uleiul, sarea si amestecati pana cand migdalele sunt taiate marunt. Adaugati si untul, preferabil taiat bucatele, si amestecati iar. Puneti aluatul obtinut intr-un vas pentru copt, dupa ce ati uns vasul cu putin ulei. Lasati la cuptor cam 20 de minute, pana cand devine usor maroniu.
Pentru a pregati umplutura: puneti in mixer toate ingredientele si amestecati pana cand devine uniforma. Adaugati si ouale si tineti-le pana cand totul este bine amestecat.
Acest amestec se pune peste aluat, intr-un strat egal. Lasati la cuptor inca 30 de minute.
Se consuma rece.
Daca ideea de a coace atat de mult la cuptor te sperie, atunci afla ca poti face prajitura cu branza si lamaie fara sa folosesti cuptorul deloc. Gasesti indicatiile in video de mai jos