A venit deja vara şi eu mai aveam prin congelator, în cantităţi foarte mici, câteva fructe de pădure congelate de anul trecut. Mai exact, câteva merişoare şi câteva afine. Aşa că, m-am gândit să fac o prăjitură simplă să le folosesc.
Ingrediente
Pentru blat
6 ouă
100 gr zahăr
150ml ulei
300 gr faina
1 linguriţă praf de copt
praf de sare
Sirop
50 ml apa amestecată cu o lingură de miere
Crema
200 ml smântână
200 gr fructe de pădure (puteţi folosi orice amestec aveţi)
Glazură
100 gr ciocolată şi 50 gr de unt
Pentru blat
Bateţi albuşurile spumă cu un praf de sare până se întăresc.
Separat, bateţi gălbenuşurile cu zahărul şi apoi uleiul, adăugat treptat. Integraţi apoi faina amestecată cu praf de copt.
Coaceţi prăjitura într-o tavă de aproximativ 20X30 sau o formă rotundă de aprox.24 cm diametru.
Când s-a răcit uşor blatul, tăiaţi-l în două şi însiropaţi-l cu apă în care aţi dizolvat mierea.
Crema se pregăteşte foarte simplu: bateţi bine smântâna de frişcă cu fructele, până se întăreşte crema.
Ungeţi crema pe prăjitura, puneţi peste blatul de sus şi glazuraţi cu ciocolată topită cu unt. Lăsaţi la rece minim o oră înainte de a tăia prăjitura.
Citește mai mult pe www.amanicolae.ro!