Sari la conținut

Prajitura cu fulgi de ovaz (fara coacere)

Prajitura cu fulgi de ovaz este foarte usor de facut, este sanatoasa si incredibil de buna. In plus, nu trebuie coapta.

Ingrediente: un pachet de unt cu minim 65% grasime, 300-400 de grame de fulgi de ovaz, 100 de grame de cacao, trei linguri de zahar (sau miere ori melasa), doua-trei linguri de apa, arome (coaja de portocala, vanilie).

Preparare:
1. Pune intr-o cratita zahatul, adauga apa si lasa sa fiarba. Daca folosesti melasa procedezi la fel, dar daca folosesti miere, faci siropul la rece, incalzind putin apa si amestecand-o cu miere. In toate cazurile siropul trebuie sa fie mai gros. Adauga cacao si mirodeni. Amesteca. Da deoparte si lasa sa se racoreasca.

2. Adauga untul. Amesteca. Daca compozitia este facute cu miere topesti untul inainte si-l adaugi in copozitie sleit.

3. Adauga fulgii, toti odata. Amesteca. Intinde compozitia intr-o tava obisnuita si lasa-o la rece circa doua ore.

4. Taie si serveste.

Poti adauga bucatele de ciocolata, stafide sau alte fructe confiate.

Daca vrei sa nu fie lipicioasa tavaleste bucatelele prin nuca macinata, razatura de nuca de cocos sau pudra de migdale.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!