Aceasta prajitura cu mere este una din cele mai bune si printre cele mai simple prajituri pe care le poti face. O sa fie pe placul copiilor, dar nu numai.
Ca sa faci aceasta prajitura cu mere ai nevoie de 4 oua, opt linguri de zahar, sase linguri de ulei, un borcan mic de iaurt desfacut pana devine semilichid cu trei linguri de lapte, un varf de lingurita de praf de copt, coaja de lamaie si putina scortisoara, 15 de linguri de faina si 3 linguri de pesmet, 6-8 mere dulci, un praf de sare
Prepararea
►Spala merele, curata-le de coaja si taie-le in cubulete. Pune merele intr-o cratita care mege la cuptor, pune peste ele o lingura de ulei si da-le la cuptor, la foc potrivit, pentru 20 de minute. Cratita cu mere din cuptor trebuie scoasa din cand in cand, si cu o spatula, merele trebuie usor amestecate. Trebuie sa se coaca usor, dar fara sa se striveasca si fara sa se lipeasca.
►Ouale intregi se bat cu zaharul, coaja de lamaie si sarea pana isi dubleaza volumul si devin spumoase. Amesteca bine iaurtul cu laptele si adauga uleiul. Amestecul se pune incet, in compozitia de oua, amestecand cu mixerul la viteza mare. Adauga faina si pesmetul si amesteca bine cu o lingura.
►Pune compozita intr-o tava rotunda cu pereti detasabili, unsa cu unt si tapetata cu putina faina (sau pesmet). Pune deasupra merele coapte dar fara sucul lasat de acestea. Coace prajitura la foc potrivit, in cuptorul bine incins, pentru 40 de minte.
►Se scoate din tava cand este bine racita. Se serveste cu miere si frisca. Este delicioasa.
Citeste si:
Prajitura cu orez si portocale