De câteva luni am făcut un obicei din a sărbători lunar ziua copiilor. Nimic fastuos, doar o prăjitură făcută în casă, care are neapărat o lumânare pe care ei să o poată sufla. Proaspătul nostru obicei este tare îndrăgit de copii şi ne oferă un prilej de a petrece mult timp împreună: pregătind desertul şi apoi bucurându-ne de el.
Luna trecută, de “ziua” Nataliei, am pregătit împreună cu ea aceasta prajitura-tort cu morcovi. Este foarte simplu de făcut, cu ingrediente care sunt potrivite sezonului rece (adică nu trebuie să căutaţi căpşuni, dacă nu mai sunt) şi în simplitatea sa rustică, este un desert atât de delicat şi de minunat încât eu tot visez la el şi sigur îl refac şi în lunile de iarnă.
Ingrediente:
3 ouă
200 ml ulei de floarea soarelui
50 gr zahăr alb
100 gr zahăr brun
esenţa de vanilie
200 gr de făină
1 linguriţă scorţişoară
1/2 linguriţă sare
(…)
Citește mai mult pe www.amanicolae.ro!