Sari la conținut

Prăjitura cu piersici şi zmeură – pentru puiuţi pretenţioşi

Vezi gGalerie foto

Nu ştim cum îţi sună combinaţia dintre piersici şi zmeură, dar îţi garantăm: este senzaţională! Dar dacă nu ne crezi pe cuvânt, sfatul nostru este să pui în aplicare reţeta de mai jos! Iar dacă ţi se pare, totuşi, că rişti prea mult, combină alte două fructe şi… cucereşte-ţi puiuţul pretenţios!

Iată de ce ai nevoie (cantităţi pentru o tavă mică, de circa 20/ 30cm. Pentru mai multă compoziție, măresti cantitățile în mod proportional).

  • 6 ouă,
  • 6 linguri de zahăr,
  • 6 linguri de făină,
  • un praf de sare,
  • o lingură de zeamă de lămâie,
  • 2 linguri ulei/ de măsline/ unt topit (ce preferi)
  • mirodenii după plac ( coajă de lămâie, esențe.. .).

    ► Citeşte şi Prăjitură cu morcovi (carrot cake)

Ce trebuie să faci:

  • Separi oualele, albuşul îl baţi spumă cu zeama de lămâie, iar gălbenușul cu zahărul și sarea.
  • Se încorporează treptat făina, untul topit şi mirodeniile alese.
  • La sfârşit adaugi spuma de albuş, pe care o amesteci cu o spatulă.
  • Torni compoziția în tava unsă cu puţin unt şi adaugi ce fructe doreşti.
  • Preîncalzesti cuptorul, apoi pui tava la 160 grade, timp de cca. 30 min (până devine caramel la culoare).


Asta e tot, mămici! Spor la treabă şi… poftă bună alături de puiuţ!


(sfat: Piersicile se pot opări puţin, ca să se coacă în acelaşi ritm cu blatul)


Galerie foto

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!