În această toamnă am pregătit multe prăjituri cu prune, toate simple şi rapide, dar aceasta mi-a plăcut cel mai mult. Cardamonul îi dă o aromă specială, iar sosul caramelizat de prune este absolut delicios.
Ingrediente
Sosul de prune
80 de gr unt
150 gr zahăr brun
1 lingura miere
aprox. 10 prune
Aluatul
200 gr făină
1 pliculeţ praf de copt
1/2 linguriţă cardamon
1/4 linguriţă sare
80 gr unt
150 gr zahăr
2 ouă
esenţa de vanilie
esenţa de migdale
150 ml lapte
Ungeţi cu unt o formă de 24 cm diametru.
Topiţi într-o cratiţă untul, zahărul şi mierea, amestecând până se formează un sos închegat. Turnaţi sosul în formă e copt şi aşezaţi în al prunele tăiate pe jumătate.
Amestecaţi faină, praful de copt, sarea şi cardamonul.
Amestecaţi bine cu mixerul zahărul cu untul, adăugaţi apoi ouăle, esenţa de vanilie, de migdale şi laptele. Integraţi apoi treptat amestecul de făină.
Aluatul obţinut îl turnaţi peste prune şi daţi la cuptor pentru aproximativ o oră şi scoateţi prăjitura când o scobitoare băgată în mijloc iese curată.
(…)
Citește mai mult pe www.amanicolae.ro!