Fisticul crud este ideal in alimentatia copilului. Inclus in prajiturele facute in casa este de doua ori pe placul lor. In plus este o repeta fara gluten.
Ca sa faci prajiturelele cu fistic crud ai nevoie de 180 de grame de fistic, neprajit si nesarat, 225 de grame de faina de migdale, 125 de grame de zahar, 100 de grame de zahar pudra, 60 de grame de cacao cu si trei galbenusuri de ou. Rezulta 20-25 de fursecuri cu fistic, fara gluten.
Incepe prin a pregati tava pentru copt. Trebuie unsa cu putina grasime sau tapetata cu o foaie de copt. Piseaza fisticul, pana se marunteste. Intr-un vas amesteca zaharul tos, faina de migdale si pudra de cacao. Adauga arome si pune pe rand galbenusuril, amestecand dupa fiecare.
Aluatul final trebuie sa fie destul de moale, asa ca la nevoie mai poti pune un galbenus de ou. Cu o lingurita formeaza bilute pe care le treci prin fistic, apoi ii le dai forma pe care o vrei. Coace fursecurile in cuptorul incins, la foc mic, pentru 15-20 de minute.
Se fac repede asa ca trebuie sa stai cu ochii pe ele. Scoate fursecurile din tava abia in momentul in care s-au racit. Fursecurile sunt bune exact asa cum atata in momentul in care le scoti din cuptor.
Se pot face si fara cacao, iar zaharul poate sa fie inlocuit cu o lingura doua de miere.