Sari la conținut

Pui cu piure de pastarnac

Legumele de toamna sunt o sursa incredibila de minerale si vitamine. Daca piureul este calea cea mai placuta copiilor, iar piureul de cartorfi este mancarea vrajita, afla ca piureuri delicioase se pot face si din telina si din morcovi si din pastarnac.

Am combinat telina cu pastarnacul si am adaugat pui gatit in cuptor. Iata ce a iesit.

Ca sa faci toate acestea ai nevoie de patru pulpe de pui, ulei, sare, usturoi, un pahar de lapte, o telina si jumatate de kilogram de pastarnac, putin unt si (daca micutul nu este alergic), 100 de grame de nuca.

Pune la fiert, in apa sau cel mai bine in baie aburi, pastarnacul si telina intregi.  Pune carnea la intr-o tava care merge la cuptor pune apa cat sa o acopere, ulei (doua trei lingurite), sare si usturoiul. Da tava la cuptor la foc mare. Puiul de coace si se rumeneste frumos, iar sosul care ramane este delicios si nu este deloc gras.

Cand au fiert legumele, paseaza-le fierbinti, cu un tel (nu in robot), adauga unt si lapte, ca la un piure obisnuit. Potriveste de sare iar la final pune nuca macinata fin.
 
   
Serveste puiul alaturi de piureul de pastarnac. Piureul este delicios si puiul crocant.
 
   

Piureul este recomandat copiilor dupa un an.

Un sfat pune nuca dupa ce piureul este usor racorit. In loc de nuca poti pune seminte de dovleac sau de floarea soarelui macinate. Sunt sanatose si dau un gust cu totul special. Un gust special da fierberea pastarnacului in lapte.
 
   

In loc de telina poti sa folosesti morcovi sau cartofi dulci. Piureul de pastarnac este foarte sanatos si poate fi introdus in dieta copilului si inainte de un an, incepand de la 8-9 luni.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!