Legumele de toamna sunt o sursa incredibila de minerale si vitamine. Daca piureul este calea cea mai placuta copiilor, iar piureul de cartorfi este mancarea vrajita, afla ca piureuri delicioase se pot face si din telina si din morcovi si din pastarnac.
Am combinat telina cu pastarnacul si am adaugat pui gatit in cuptor. Iata ce a iesit.
Ca sa faci toate acestea ai nevoie de patru pulpe de pui, ulei, sare, usturoi, un pahar de lapte, o telina si jumatate de kilogram de pastarnac, putin unt si (daca micutul nu este alergic), 100 de grame de nuca.
Pune la fiert, in apa sau cel mai bine in baie aburi, pastarnacul si telina intregi. Pune carnea la intr-o tava care merge la cuptor pune apa cat sa o acopere, ulei (doua trei lingurite), sare si usturoiul. Da tava la cuptor la foc mare. Puiul de coace si se rumeneste frumos, iar sosul care ramane este delicios si nu este deloc gras.
Piureul este recomandat copiilor dupa un an.
In loc de telina poti sa folosesti morcovi sau cartofi dulci. Piureul de pastarnac este foarte sanatos si poate fi introdus in dieta copilului si inainte de un an, incepand de la 8-9 luni.