Sari la conținut

Pui cu smantana

Stiu din proprie experienta ca in fata acestui fel de mancare nici un copilasi nu poate rezista. In ceea ce le priveste pe mame, acest fel de mancare este foarte usor de preparat.

Ca sa faci pui cu smantana ai nevoie de vreo patru-cinci copanele de pui, fara os si fara piele,  jumatate de litru de lapte, 150 de grame de smantana, o lingura cu faina, o ceapa, trei morcovi mici, sare si o legatura de verdeata, doua linguri de ulei sau 50 de grame de unt.

Incepe prin a curata bine carnea de pui. Pune ceapa, morcovul si puiul la fiert in apa si lasa-le impreuna vreo 15 minute dupa ce incepe sa clocoteasca. Arunca apa si ceapa. Patreaza morcovul si taie-l in rondele. Spala cu apa rece carnea.

Pune carnea in uleiul incins (sau in unt), pentru cateva minute, pana prinde putina culoare. Adauga rondelele de morcov, stinge cu lapte si acopera totul cu un capac. Lasa carnea la foc mic, pentru 20 de minute. Amesteca smantana cu faina, cu grija ca sa nu faca cocoloase si adauga totul peste pui. Amesteca cu grija in asa fel incat sa se omogenizele. Daca este nevoie mai adauga lapte cald, dar cate putin ca sa nu iasa sosul prea subtire.



Cand este gata adauga verdeata. Puiul cu smantana este delicios cu mamaliguta moale sau cu paine proaspata (o recomand cu incredere pe cea integrala). In puiul cu smantana mai poti pune si un catel, doi de usturoi pentru un plus de aroma si gust.

Din toate aceste cantitati rezulta patru portii. Puiul cu smantana este recomandat copiilor dupa un an si jumatate.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!