Sari la conținut

Pui cu sos italienesc

Combinata este irezistibila inclusiv pentru copiii mofturosi. In plus se face usor, este foarte gustos si se mananca la fel de usor.

Ca sa faci patru portii ai nevoie de un piept de pui mare, trei-patru bilute de mozzarella sau vreo patru-cinci linguri de parmezan ras, o jumatate de cana de lapte, cateva linguri de pesmet, o cutie de rosii decojite in suc propriu, din conserva, sau patru-cinci rosii mari, doua linguri de ulei, sare, verdeata  proaspata, un catel-doi de usturoi.
 
Taie carnea in fasiute, bucatele sau felii dupa cum iti place si pune bucatelele in lapte cu sare, vreo jumatate de ora. Cu mana sau cu o spumiera aduna bucatele de pui si tavaleste-le bine prin pesmet. Pune puiul la prajit, in ulei incins, cat sa se rumeneasca usor, cateva minute. Scoate bucatele de pui si lasa-le deoparte.

Pune la calit rosiile tocate in bucatele si lasa-le cateva minute. Adauga sucul de rosii si usturoiul tocat fin. Adauga verdeturile, apoi potriveste de sare si piper. Pune sosul de rosii intr-un vas termorezistent. Aseaza bucatele de pui rumenit, intr-un singur strat, peste sos si aseaza deasupra felii de mozzarella sau parmezanul ras si deasupra restul de suc de rosii.
 

 
Da tava la cuptor (bine incins in prealabil), pentru 15-20 de minute. Serveste fierbinte, simplu sau cu paste, orez ori salata.

Poti sa folosesti si carne de porc si carne de vita, dar si legume simple fara carne. Cele mai bune alegeri: vinetele, dovleceii si buchetelele de conopida.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!