Un desert cu aroma de… toamna! Insa budinca de prune poate fi preparata in orice antotimp, caci fructele pot fi gasite in supermarketuri indiferent de sezon. Ce-i drept, sunt de import!
Ingrediente:
prune 300g
unt 50g
lamaie 1
scortisoara macinata 1 lingurita
zahar tos 3 linguri
paine alba 4 felii
lapte 100ml
zahar praf 2 linguri
oua 2
Mod de preparare:
Taie prunele in sferturi sau in cubulete, eliminati samburii. Caleste timp de 5 minute prunele in 20g unt. Stropeste prunele cu sucul unei lamai, presara-le cu scortisoara, cu zaharul tos si pune-le din nou la foc potrivit, pentru 5 minute. Unge cu unt o tava rotunda pentru tarte. Apoi toarna in tava prunele calite. Taiae painea in cubulete. Inmoaie cubuletele in lapte, apoi trece-le prin ou batut si pune-le in tava deasupra prunelor. Aseaza tava la cuptor, la foc iute, pana cand cubuletele de paine se rumenesc. Presara budinca cu zahar praf inainte de a fi servita.
Sursa: bucataria.realitatea.net
Foto: 123rf.com