Nu stiu daca tie iti plac dar eu sunt mare fan ravioli si tortellini. Azi am ales ravioli umplute cu branza (poti sa folosesti variante cu ciuperci, legume sau carne). Ravioli cu spanac are tot cei trebuie: nutreinti, calorii destul de putine, arome, gust, culoare.
Inainte de reteta repetam crezul nostru in ceea ce priveste diata femeilor cu burtica si bebe la purtator. Femeile insarcinate au nevoie de cantitati crescute de acid folic, fier, calciu, grasimi omega-3 si fibre, care joaca un rol important intr-o sarcina sanatoasa. Am ales retete care sa asigure, intr-o portie, cel putin 15% din valoarea zilnica recomandata din una sau mai multe din aceste substante nutritive.
Pentru patru portii de ravioli cu spanac ai nevoie de, 400 de grame de ravioli congelate, patru linguri de ulei, patru catei de usturoi, tocati marunt, sare si piper, 500 de grame de spanac tocat congelat, o jumatate de cana de apa fierbinte, patru linguri de parmezan proaspat ras.
1. Pune la fiert o oala mare de apa. Fierbe ravioli conform indicatiilor de pe pachet.
2. Incinge doua linguri de ulei intr-o tigaie mare la foc mediu. Adauga usturoiul tocat si caleste-l cat sa simti bine aroma, aproximativ 30 de secunde. Adauga sare si piper, apoi spanacul si spanac si apa fierbinte. Gateste totul, amestecand frecvent, pana cand spanacul s-a dezghetat si s-a calit circa 5-7 minute.
Imparte in patru portii, pune deasupra pastele fierte si scurse si presara parmezan si putin ulei de masline.
O portie contine 263 calorii, 13 g grasimi, 28 mg colesterol; 28 g carbohidrati, 13 g proteine, 5 g fibre, 730 mg de potasiu, dar si vitamina A (27% din doza zilnica recomandata), vitamina C (50% DZR), acid folic (44% DZR), calciu (35% DZR), potasiu (20% DZR).