Am gasit reteta de papanasi a bunicii. Fara gris, fara praf de copt.
Pentru o farfurie cu mot cu papanasi ai nevoie de 500 de grame de branza de vaci, proaspata si bine scursa, un varf de lingurita de sare, patru-cinci linguri de zahar pudra, coaja de lamaie, doua oua mari, faina cat cuprinde (circa 6-7 linguri). Mai ai nevoie de ulei pentru prajit, smantana si dulceata pentru servit.
Preparare
►Amesteca bine branza de vaci cu zaharul, sarea si coaja de lamaie. Trebuie sa rezulte o pasta uniforma fara cocoloase. Adauga ouale si amesteca bine, iar la final adauga faina.
►Pune faina treptat. Aluatul final este moale ca o plastilina, dar compact si fara sa aiba tendinta sa se desfaca. Rupe bucatele de aluat si cu mainile date prin faina si fa bilute pe care apoi le turtesti ca pe chiftelute.
►Prajeste papanasii in ulei incins, circa trei-patru minute pe fiecare parte, la foc moale, ca sa se patrunda bine. Lasa-i pe hartie absorbanta, sa elimini excesul de ulei, apoi serveste-i cu smantana si dulceata.
Bunica ii pudra cu zahar si atat, si erau senzationali!
►Exact dupa aceasi reteta poti sa faci si papanasi fierti. Fa bilute de aluat pe care le fierbi in apa care clocoteste. Lasa-i sa mai fiarba cateva minute dupa ce se ridica la suprafata. Serveste-i cu smantana indulcita cu putin zahar sau cu smantana si cascaval ras.
Articole relationate
Aperitive festive pentru masa de Crăciun – 5 rețete rapide pentru mame ocupate
Crăciunul bate la ușă, iar mamele știu cel mai bine: magia sărbătorilor se simte și mai frumos atunci când toată familia este adunată în jurul mesei. Dar în...
Cele mai frumoase evenimente pentru copii în București – Magia sărbătorilor prin ochi de copil
Bucureștiul devine un loc magic pentru cei mici în perioada sărbătorilor de iarnă. Atmosfera orașului este învăluită de lumini strălucitoare, târguri pline de...
5 idei de mic dejun de consumat în perioada postului: Delicios și ușor de preparat
Postul nu trebuie să fie o perioadă monotonă din punct de vedere culinar. Cu un pic de imaginație, micul dejun poate deveni un moment de răsfăț și energie pentru...
Comentarii facebook
Comentarii
Trimite un comentariu