Copiii iubesc bauturile acidulate si, asa cum stie toata lumea, nu este indicat sa le bea. Toate sunt interzise, cu exceptia socatei, care este chiar recomandata pentru efectele bune pe care le are asupra organismului. Bautura de socata este buna in cazul covalescentei, ea avand efect revigorant, dar si de detoxifiere a organismului. Este utila si in cazul femeilor care alapteaza, stimuland secretia de lapte.
Ingrediente pentru socata cu miere
- 350 gr de miere de salcam
- 10 flori de socata, culese preferabil inainte de ora 12 ziua
- 2 lamai
- apa plata
Din aceste ingrediente vor iesi 5 litri de socata.
Cum se prepara socata cu miere
Aveti nevoie de un borcan de sticla mare de 5l. Turnati in el mierea, puneti lamaile taiate felii. Adaugati un pic de apa si amestecati. Florile de socata trebuie un pic clatite cu apa, pentru a indeparta praful. Se adauga in vas. Se toarna si restul de apa, pana se umple borcanul. Acoperiti cu un tifon, cu un bol de sticla si lasati borcanul intre 2 si 5 zile la soare (in functie de cat de acidulata vreti sa fie). Cand este gata o puteti strecura si sa o pastrati in frigider.
Mai jos aveti un video cu o reteta de socata facuta cu zahar nerafinat