Sari la conținut

Rezultate BAC 2024. Când și unde se afișează listele cu notele de la Bacalaureat

Primele rezultate BAC 2024 sunt așteptate cu nerăbdare de cei peste 120.000 de absolvenți de liceu care s-au prezentat la probele de examen. Conform calendarului oficial anunțat de Ministerul Educației, rezultatele la Bacalaureat 2024 vor fi afișate în centrele de examen și online în data de 8 iulie, până la ora 12:00. Contestațiile pot fi depuse în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 - 18:00, inclusiv prin mijloace electronice.

Unde se afișează rezultatele la BAC 2024

 
Pentru comunicarea notelor obținute la BAC 2024, înainte de etapa de depunere și soluționare a contestațiilor, comisiile din unitățile de învățământ/centrele de examen tipăresc lista rezultatelor examenului de bacalaureat care cuprinde:
- codul candidatului,
- unitatea de învățământ de proveniență,
- județul,
- promoția,
- forma de învățământ absolvită,
- specializarea,
- notele obținute la fiecare probă scrisă,
- media sau mențiunile „reușit”/„respins”/„neprezentat”/„eliminat din examen”.

După etapa de soluționare a contestațiilor, comisiile din unitățile de învățământ-centre de examen tipăresc lista rezultatelor finale după contestații ale candidaților anonimizati și o afișează, conform calendarului, cu semnătura președintelui și a secretarului comisiei din centrul de examen, la avizierul unității de învățământ și pe website-ul acesteia.

Citește și Subiecte BAC Română 2024: Particularitățile nuvelei, la Subiectul al III-lea, profil real. La uman, construcția unui personaj dintr-o nuvelă
 
Care sunt cele trei condiții pentru a promova Bacalaureatul
 
Pentru a promova examenul, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească, cumulat, următoarele condiții:
 
1. susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale;
 
2. susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea;
 
3. obținerea cel puțin a mediei 6 la probele scrise (media notelor obținute la probele scrise).

Rezultatele finale la Bacalaureat 2024 vor fi anunțate pe 12 iulie.

Rezultatele finale la Bacalaureat 2024 sunt afișate și pe pagina de internet a Ministerului Educației și a inspectoratelor școlare pentru o perioadă de 2 ani.

Citește și Subiecte la Matematică de la BAC 2024. Ce s-a dat la Matematică-Tehnologic – Foto

Candidații care s-au prezentat la toate probele de examen, dar nu îndeplinesc simultan condițiile menționate anterior, precum și candidații care nu s-au prezentat la toate probele de examen sunt declarați „respinși”.
 
Candidații care au fost eliminați de la o probă, pentru fraudă sau tentativă de fraudă, nu mai pot participa la probele următoare și sunt declarați „eliminați din examen”, fară posibilitatea recunoașterii, în sesiunile următoare, a notelor la probele promovate anterior eliminării sau a probelor de evaluare a competentelor lingvistice și digitale. Se consideră că acești candidați nu au promovat examenul de bacalaureat.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!