Sari la conținut

S-a descoperit că depresia postpartum a taților dublează șansele copilului de a avea probleme cu sănătatea, înainte de vârsta de 5 ani

Depresia unui tată, în timpul primului an de viață al bebelușului, a fost asociată cu dificultăți în ceea ce privește educația parentală și comportamentul copilului, dar noi cercetări arată că acest lucru dublează șansele ca un copil să aibă trei sau mai multe experiențe adverse până la vârsta de 5 ani.

Experiențele adverse din copilărie care includ disfuncții casnice și maltratarea copiilor pot avea efecte pe tot parcursul vieții asupra copiilor. Acestea includ probleme de sănătate, sănătate mintală deficitară și performanță școlară mai scăzută.

Kristine Schmitz, autorul studiului, dar și profesor asistent de Sănătatea Populației, Îmbunătățirea Calității și Știința Implementării la Rutgers Robert Wood. Scoala de Medicina Johnson a analizat datele privind 1.933 de perechi tată/copil. Aproximativ 75% dintre părinți erau necăsătoriți. Studiul a investigat asocierile dintre depresia la tați în primul an de viață al copilului și experiențele adverse din copilărie, atunci când aceștia au avut vârstă preșcolară.

Copiii au avut șanse de două ori mai mari de a experimenta trei sau mai multe experiențe adverse din copilărie până la vârsta de 5 ani, un risc care a depășit factorii socio-demografici și depresia postpartum a mamei, a spus dr. Schmitz.

„Aceste constatări preliminare demonstrează o asociere solidă între depresia postpartum a tatălui și adversitatea ulterioară pentru copiii lor”, a spus ea.

Ea a adăugat că: „Acest lucru sugerează că tații ar trebui să fie testați pentru depresie și să li se ofere tratament, dacă este cazul, pentru că acest lucru poate reduce riscul greutăților cu care se pot confrunta copiii lor mai târziu în viață.”

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!