Am furat reteta din caietul bunicii.
Am facut si noi salamul de biscuiti dupa reteta aceasta si parca ne-am intors in timp, pe vremea cand eram copiii pe care ii rasfata bunica.
Pentru un salam potrivit ai nevoie de 500 de grame de biscuiti simpli si bine uscati, 300de mililitri de lapte, 150 de grame de unt, zahar dupa gust (trei-cinci linguri), esenta de vanile, doua linguri cu varf de pudra de cacao (poti sa folosesti si ciocolata de menaj alba sau neagra), trei linguri cu stafide, fructe din dulceata, nuci pisate.
Biscuitii bagati intr-o punga se sfarama cu ajutorul unui sucitor.
Amesteca zaharul, stafidele, cu laptele si pune pe foc. Adauga untul si lasa totul pe foc pana aproape sa dea in fiert.
Amesteca pana se topeste untul, apoi adauga pudra de cacao, sau ciocolata de menaj rasa, si amesteca pana se dizolva.
In compozitia lichida pune biscuiti si amesteca pana se omogenizeaza. Adauga nuca, si celelate fructe in cazul in care folosesti. Compozitia se pune pe o folie alimentara se ruleaza strans si se lasa la frigider cateva ore.
Mai departe e poveste....